lån ändring – inteckning ändring tips & tricks

Villaägare har problem att hålla med månatliga inteckning betalningar har ett alternativ som blir allt populärare: hypotekslån modifiering. Lån modifiering innebär att ändra ditt befintliga lån till en lägre ränta och / eller utökade sikt och därigenom minska månatliga inteckning betalningar.

Hypotekslån modifiering skiljer sig från refinansiering i den refinansiering ger låntagarna ett nytt lån. Refinansiering innebär mer pappersarbete och mer strikta behörighetskrav. Lån modifiering ändrar helt enkelt den befintliga lånet. Syftet med både lån modifiering och refinansiering är att hjälpa oroliga husägare undvika utestängning och stanna kvar i sina hem.

en tillfällig lösning
Till skillnad inteckning refinansiering, vilket innebär ett nytt lån och en låst ränta för livet av det nya lånet, kan lån ändring vara bara en tillfällig lösning. Efter fem år, kan den modifierade (sänkt) räntan gradvis öka till en uppsättning maximal hastighet. De flesta långivare rekommenderar refinansiering för villaägare som kan kvalificera sig för det. De föreslår lån modifiering till villaägare som idag har ekonomiska påfrestningar och kan redan vara sent på sina månatliga inteckning betalning.

Vilka är de första stegen?
Först måste du bestämma vilken långivare håller din inteckning. Bara titta på din inteckning uttalande att hitta denna information. Sedan, kontakta långivaren och fråga om de olika program lån ändring, inklusive Making Home Affordable Loan Modification Program och Federal Housing Finance Agency Program. Därefter måste du lämna följande handlingar till långivaren:
– Ett brev som förklarar din nuvarande ekonomiska situation;
– Inkomster och sysselsättning kontroll, så långivaren vet att du kommer att kunna göra det modifierade inteckning betalning;
– En detaljerad månatlig kostnad rapporten.

lån modifiering behörighetskrav
Vissa husägare utnyttja lån modifiering systemet och ansöka om inteckning ändring när det inte är ekonomiskt nödvändigt. Därför är de flesta långivare kräver att du:
– Visa dokumenterade bevis på ekonomiska svårigheter eller förändring (t.ex. nya jobb förlust);
– Har gjort en gedigen insats för att uppfylla dina amorteringar i tid;
– Äga och ockupera hemmet i fråga som din primära bostad;
– Är samarbetsvillig och ärlig om din ekonomiska situation, behov och budget;
– Finns för närvarande sent på din inteckning betalning;
– Lämna alla nödvändiga handlingar;
– Har inte ansökt om konkurs.

undvika utestängning är bra för dig, din bank, och dina grannar
Det är i bästa intresse för banken att hjälpa husägare undvika utestängning. Detta beror på ett lån i standard eller en avskärmad kostnader hem bankerna en massa pengar. Undvika utestängning och kvar i ditt hem är också bra för ekonomin. Alltför många utmätningar i en stadsdel, stad eller ort betydligt lägre värdet av andra bostäder i området.