lån ändring genom Wells Fargo – 3 tips för att tillämpa

Om du inte väljer att ansöka om lån ändring genom din nuvarande långivare, överväga att kolla med Wells Fargo snarare än att betala en konsult för att söka leverantörer för dig. Nedan är tre tips för att hjälpa dig när du ansöker om ett lån modifiering genom Wells Fargo, något du kan göra själv utan behov av en advokat eller konsult.

Tips # 1 – Forskning de riktlinjer som Wells Fargo innan du fylla i ansökan. Du kan avgöra din rätt och göra ändringar om det behövs, innan du ansöker. När banken har fått din ansökan, kommer de att boka en tid med dig att granska din situation och samla de nödvändiga handlingarna för att avgöra din rätt.

Tips # 2 – Samla alla nödvändiga papper i förväg om ditt möte med banken. Kontrollera alla program och dokument för noggrannhet innan du skickar dem. Misstag i dina papper kan resultera i förseningar eller förnekande, så se till att korrekturläsa allt du gör. Wells Fargo kommer att granska din ansökan tillsammans med det pappersarbete som du lämnar när de överväger att du för lån modifiering.

Tips # 3 – Ge inte upp för lätt. Var proaktiv och ihärdig i att följa upp med Wells Fargo om status för ditt lån modifiering program. Detta visar den bank som du är en engagerad deltagare i processen och intresserade av resultatet. Om banken inte har ringt dig i ett par dagar, kalla dem och låt dem veta att du är ivrig att gå igenom processen så snabbt som möjligt så att du kan fortsätta att uppfylla de ekonomiska förpliktelserna.