lämna din konkurs

Med den pågående finanskrisen, finns miljontals människor som befinner sig kämpar för att få ut av skulden. Medan vissa har tur och en kredit rådgivning session kan göra underverk för dem, kan det vara få som är kvar med inget annat alternativ än konkurs. Otvivelaktigt ger arkivering konkurs dig en möjlighet att “börja om på nytt”, ändå har en långvarig effekt på din kreditvärdighet. Lämna in konkursansökan är inte en lätt uppgift och du måste ha en grundlig förståelse för hela processen. Tidigare kunde du deklarera själv konkurs om din ekonomiska situation gick över styr. Men de nya federala lagar i samband med konkurs, göra det obligatoriskt att du måste kvalificera sig för samma. Du kan ha flera frågor relaterade till konkurs och det är viktigt att du får dem besvarade av en juridisk expert.

En konkurs advokat kan hjälpa dig i detta avseende. Det är bra att ha en bra advokat vid din sida, men det är också viktigt för dig att veta hela processen väl. Det är dina pengar och tillgångar som du försöker spara. Och det är viktigt att du blir skuldfri lagligt och stadigt. Stressa inte eftersom din kreditvärdighet står på spel, och du kan inte råd att förstöra det. Konkursansökan minskar dina chanser att få ny kredit i framtiden. Det betyder inte att du aldrig kommer att få kredit, men i de flesta fall, de långivare / kreditgivare antingen ta ut en mycket hög ränta eller vänta på din kredit värdering för att förbättra lite så att du blir berättigad.

Om du har valt att lämna in konkursansökan, det finns 2 alternativ du kan välja. Kapitel 7 konkurs och kapitel 13 konkurs är två alternativ som kan göra dig skuldfri. I kapitel 7 konkurs, är dina personliga tillgångar likvideras att betala fordringsägarna. Dock bör tillgångarna har tillräckligt eget kapital. Å andra sidan, kräver kapitel 13 inte du att likvidera dina tillgångar, utan dina skulder betalas ut på ett systematiskt sätt enligt en ny avbetalningsplan. Du kan behålla dina tillgångar i kapitel 13 konkurs.

Även om du lämnar in konkursansökan, kan du ha vissa förbehåll som hindrar dig från att göra det ändå, du har också gott om chanser att bättre din kreditvärdighet och att visa hur ansvar du är ekonomiskt.