låginkomsttagare bostadslån – några enkla tips om hur man får dem

Visste du att även om du har en låg inkomst, kan du fortfarande få ett bostadslån? Det finns vissa krav som du måste uppfylla så att du faktiskt kan få lånet och om du träffar dem, så det bör inte vara några problem för dig att få lån till låg inkomst hem. Här är de tekniska krav som du måste uppfylla:

• Som en sökande till ett bostadslån du måste bevisa att du har en låg eller måttlig inkomst. En låg inkomst innebär att du får under 50 procent av området medianinkomsten eller vad kallas AMI. 50 till 80 procent är också betraktas som en låg inkomstklass. Måttlig inkomst innebär att du har inkomster under 115 procent av AMI.

• Som sökande din familj bör också vara utan adekvat boende. Dock bör du också kunna visa att du har råd med bostadsbidrag. Detta bör omfatta amortering, ränta, skatter, försäkringar, etc. Du kan ta reda på om du uppfyller kraven för detta om din återbetalning ratio procent för de specifika områden är 14 procent av den totala skulden.

• Som sökande bör du också ha något sätt att få kredit från någon annanstans. Dock bör du kunna bevisa att du har en acceptabel kredit historia.

Dessa är några saker som du bör kvalificera sig för när du letar efter en låg inkomst lån. Kom ihåg att det inte alltid är en bra sak att ha för att kvalificera sig för en låg inkomst lån men det är det bästa sättet att skaffa dig en lämplig plats att leva i.