låga boräntor – är det sant

Med lite tid på Internet och några musklick kan du söka efter de låga bolåneräntorna som utlåning företag erbjuder.

De flesta utlåning företag med hemsidor har inteckning räknare, du kan sedan skriva in de data som kalkylator programvara frågar efter. Du kan få en låg ränta inteckning ränta om du råkar kvalificera sig för lånet.

Du har många alternativ med bolån, till exempel 15-åriga, 20-år, och 30-åriga bolån med olika räntor-högre på längre löptider. I början av ett hypotekslån, kommer de flesta av dina betalningar betalar strikt ränta, medan en mycket begränsad mängd faktiskt tillämpas på lånebeloppet.

Eftersom lånet fortskrider genom året du kommer att betala mer på din huvudman och mindre på ränta tills lånet betalas ut och det finns inget mer intresse för att betala. De flesta människor förstår att ju längre ditt bolån, desto mer ränta du bör räkna med att betala.

När du tar ut en inteckning lån, köper du en produkt eller tjänst. I gengäld för att betala för ditt hem, de bankernas vinster från deras låga inteckning ränta som du betalar tillbaka dem.

Till exempel innebär 6% ränta på en $ 200.000 lån för 30 år som du får betala mer än vad som ursprungligen lånade i ränta, så det lönar sig att shoppa runt för bästa intresse och de bästa villkoren inteckning som din budget har råd.

En längre lån ger lägre månadskostnad, men också kommer med en högre ränta, men om du tar ut ett 15 årigt lån i stället för 30, får du låga bolåneräntorna, beroende på formen på din kredit, och skulle bara betala lite över $ 100.000 i ränta under lånets löptid, så att du skulle ha sparat över $ 100.000 genom att välja ett 15 årigt lån.

Det är en bra idé att spara tillräckligt med pengar för en 20 procent handpenning.

Din långivare kommer att använda din handpenning för att säkra lån med försäkring, för chansen att du uppfyller hårda tider och standard på ditt lån. Genom att erbjuda den handpenning du inte kommer att behöva köpa extra försäkring för att garantera lånet.