lada konvertering finans

Om du tar en titt på de flesta av våra landsbygdsområden du kommer bli förvånad över att se hur många lantgårdländer har kört ner lador på deras mark idealisk för renovering eller konvertering från en nedlagd lada till en elegant och exklusiv familjens hem.
Självklart det första tricket är att hitta sådana en lada, kommer många markägare har sådana egenskaper genom de vanliga kanalerna som fastighetsmäklare och auktionshus men det finns inget substitut för att faktiskt gå ut i det område som du vill och se precis vad som ligger i en övergiven stat eller helt enkelt inte riktigt används.

När ett lämpligt projekt ligger den första mest uppenbara frågan är inte bygglov finns för att omvandla ladugården till en bostadsfastighet, om inte extrem försiktighet behövs som kommunen kan avslå alla nya förslag lämnar dig med en lada men mycket lite utrymme för utveckling och möjligen en komplett slöseri med pengar.

Om det finns bygglov kolla några bestämmelser eller begränsningar i det som dessa kan begränsa möjligheterna att utveckla det som krävs, t.ex. att hålla sig inom den aktuella byggnaderna fotavtryck, ett annat viktigt område att titta på är om det finns några jordbruksprodukter begränsningar för den som eftersom du kan bara köpa den om du håller djur i området, samtidigt som du lust att upptäcka att ett attraktivt någon som vill köpa ladan i framtiden kan inte och det skulle skada den framtida försäljningsvärdet. På samma ämne bör du vara ute efter att få en inteckning för att finansiera köpet eller bygga (eller båda) någon potentiell långivare skulle förmodligen avböja ansökan på grund av en jordbruks-tie.

Uppenbarligen en lada är förmodligen kommer att vara på landsbygden därför försiktighet bör vidtas för att ta del av alla vilda djur frågor såsom bat kolonier som om de är i bostad eller i närheten hela projektet skulle läggas på is eller avbryts tills problemet är löst.

En annan förbisedd punkt är frågan om tillträde, dels har den lokala markägaren eller ens säljaren har några rättigheter över vägar eller mark som kan orsaka problem i framtiden, måste du överväga hur eventuella leverans fordon kommer att få till ladan för att leverera förnödenheter av tegel etc.

Men för att gå vidare låt oss anta att alla de inledande undersökningar tycks peka på att det är ett hållbart alternativ du kommer nu att behöva titta på finansieringsmöjligheterna för ett sådant projekt med andra ord de totala medlen som krävs för både inköp och alla tillhörande build kostnader, när man tittar på bygg kostar alltid lämna ett belopp avsatts för oförutsedda (normalt minst 10%), underlåtenhet att göra detta kan lämna dig kort av fonder med ett oavslutat projekt.

En långivare kommer att se ut (det första) på tre huvudområden för att bedöma deras avtal att låna på ett sådant projekt

1 initiala kostnaden för inköp

2 Kostnader för Build

3 sista värdet av den färdiga projektet

När dessa verkar passa (på papper) långivaren kommer att titta på den sökande (kredit värdering inkomst etc.) då de kommer att titta på de sökande planer för omställning som tar hänsyn till vem som kommer att utföra arbetet, vad kommer certifikat att finnas tillgängliga när build är klar och vem (om någon) kommer att övervaka arbetet (t.ex. en arkitekt eller besiktningsman).

Efter föreställningen eller tron ??att du kommer att kunna utföra arbetet själv kommer inte att imponera alla långivare kommer de att vilja se att projektet är ekonomiskt sunda och hanteras på rätt sätt eftersom deras medel kommer att bindas upp i projektet, och de måste kunna lita sina pengar (och säkerhet kommer att vara säker).

De flesta barn konverteringar finansieras via en själv bygga typ av inteckning där långivarna kommer att släppa en procentsats av köpeskillingen då resten (för build) i efterskott i slutet av varje etapp när deras besiktningsman är nöjd med bygget är upp till standard och har lagt till det korrekta värdet på varje stadium, allt dess långivare besiktningsman som de kommer att förlita sig på att bekräfta alla värden etc är korrekta därmed om du köpte ladan för £ 100.000, men om deras besiktningsman värderar det på £ 80,000 så är värdet de kommer att arbeta från inte ditt inköpspris.

Medan deras är uppenbarligen en hel del att ta hänsyn till när man planerar ett sådant projekt även i dagens ekonomiska klimat en väl genomtänkt och välbyggd projektet en inte bara producera ett hem dröm familj men också en egenskap som kan få en stor mängd kapital i den på den färdiga scenen.
Som med de flesta saker i livet du kommer alltid rådas att söka tjänster av en specialist mäklare när man ser att finansiera en sådan komplex men löna sig.