kvalifikationskraven för hem inteckning refinansiering och lån modifiering

För närvarande har den amerikanska regeringen fram ett stimulanspaket för refinansiering hem inteckning program. Dessa program har utformats för att hjälpa människor som är på väg att få sina hem avskärmad. Detta incitamentsprogram är främst avsedd för att hjälpa de amerikanska medborgare som har haft en kamp med sina bolån. Tyvärr är det inte avsett för att hjälpa människor som har hem som sitter tomma.

Det finns två tillgängliga alternativ som kan bevisa att de kvalificerande kriterierna för stimulanspaketen är uppfyllda. Det första alternativet du kan ha är inteckning refinansiering. Detta inträffar när du har en nuvarande inteckning som är under, ägs eller har garanterats av endera av de två största långivande organ som Fannie Mae och Freddie Mac. Fannie Mae står för Federal National Mortgage Association medan Freddie Mac står för Federal Home Mortgage Corporation. Om du har ett befintligt lån under någon av dessa två byråer, kan det vara refinansieras så att du kan dra nytta av de lägre räntorna. Men för att göra detta måste du uppfylla de kvalificerande kriterierna.

Så att du kan få ett lån refinansiera, måste du ha inte lån som överstiger 105% av värdet på huset under diskussion. Också, dina betalningar måste vara aktuell. Slutligen har dina förutsättningar förändrats inte upp till en punkt som du inte har råd med lägre utbetalningar. Detta innebär att du fortfarande måste ha en inkomst som kan vara tillräcklig för att möta dina betalningar.

Det andra alternativet du kan välja är ett lån modifiering. Denna andra alternativet kan du enkelt ändra din nuvarande inteckning användarvillkor genom att närma den befintliga inteckning företaget ditt lån är under. Dessutom måste du uppfylla kvalifikationskraven de har krävt. Hela din betalning, inklusive ränta, försäkring och skatter måste vara mer än 31% av hela bruttoinkomsten du har. Dessutom bör inteckning vara den huvudsakliga hemmet som du nu lever i och använda som din primära bostad. Saldot på din inteckning bör inte vara större än $ 729.750. En annan krävs kriterier är att lånet skulle ha fått i början av år 2009, men inte efter den 1 januari. Slutligen måste du göra en modifierad betalning för en prövotid på upp till tre månader, så att du kan bevisa att din långivare att du kan betala den nya affären.

Oavsett vilken lösning du väljer att ta, är det viktigaste du spara ditt hem. Och genom hjälp av ett hem inteckning refinansiering eller lån modifiering, kan ditt hem bli frälsta.