kvalificerar dig för regeringens paus på stämpelskatt för förstagångsköpare

När den nya budgeten tillkännagavs förra månaden, blev potentiella förstagångsköpare några av de största vinnarna med beskedet att de inte kommer att behöva betala någon stämpelskatt på fastigheter prissätts upp till £ 250.000. Detta kommer att bli ett stort lyft för första gången köpare som stämpelskatt är ofta den största tillägget på kostnaderna när det gäller att köpa ett hem. Denna paus på upp till £ 2500 är en ganska betydande besparing men vem är det egentligen regeringen överväga en första gången köpare?

Enligt regeringen kommer 90 procent av potentiella förstagångsköpare kvalificera sig för sparande och inte behöva betala skatt. I allmänhet systemet har välkomnats brett, men många experter tror att administrera systemet och se till att rabatten går uteslutande till förstagångsköpare kommer att bli svårt. Rådet hypotekslångivare konstaterade att det måste bli problem och rådde bara göra alla fastigheter under £ 250.000 gränsen undantagna. Trots att rådgivning rabatten är exklusivt för första gången köpare och efter att känslan av HM Revenue & Customs ‘regler, här är vår förenklade version av vem som har rätt och svar på några andra frågor du kan ha.

Huvudregeln du behöver följa för att omfattas av undantaget är att du aldrig har ägt en fastighet i England eller utomlands. Dessutom, om du registrerar en gemensam inteckning med en partner då alla regler gäller för båda namnen på hyresavtalet så ingen av er kan någonsin har ägt en fastighet. Om en av ett par är berättigad då fastigheten skulle behöva köpas endast i den personens namn. Systemet är mycket styv och erbjuder inte undantaget till någon som inte är absolut en första gången köpare, även om du ärvt en fastighet eller köptes en av dina föräldrar då du inte skulle kvalificera sig. Ovanpå detta stämpelskatt befrielse endast gäller om den egendom som köps kommer att vara den huvudsakliga hemvist för den sökande, innebär detta att det inte kan användas för andra bostäder eller fastigheter köps låta.

Regeringen avser att polisen detta system strikt och någon som ansöker måste fylla ut en stämpel formulär plikt avkastning som kommer att kontrolleras av HM Revenue & Customs. Någon tyckte att missbruka systemet kommer att få betala vartenda öre av stämpelskatt samt vara föremål för böter på upp till £ 5000.