kvalificerar dig för Obama inteckning modifiering

Om du är som många husägare som kämpar i ekonomin idag, har du missat sannolikt en betalning eller två på din inteckning, eller tvingats att betala lite annat men din inteckning eftersom din inkomst har minskat till en låg nivå.

Om du är i riskzonen för försumliga på din befintliga bolån, kan det vara dags för dig att titta in i en plan som president Barack Obama har skapat för att hjälpa till att rädda husägare från att förlora sina hem till utestängning, och att hålla dem från att lämna in konkursansökan för att rädda sina hem.

hur hypotekslån modifiering fungerar

Denna plan kallas hypotekslån modifiering. Ändring av din inteckning innebär refinansiering din inteckning till mer förmånliga villkor som tillåter dig att förverkliga en lägre ränta och gör en liten, förutsägbar månatlig betalning.

För att kvalificera sig för hypotekslån modifiering, måste ditt bolån vara ditt primära inteckning (inte en andra inteckning) och du måste skyldig mindre än $ 729.500 på hypotekslån. Din inteckning måste ha skrivits och stängs före den 1 januari 2009 och du måste leva i hemmet för vilken inteckning är skriven (inte en hyra, investering eller semester egendom). Du måste kunna styrka din nuvarande inkomst med en självdeklaration och kopior av dina senaste lön Män eller betala uttalanden. Du måste också kunna presentera ett brev som är handskriven själv och undertecknad att detaljerna din ekonomiska svårigheter.

För att kvalificera sig för inteckning ändring under Obama planen om mer än 55% av din inkomst är tagen av skulderna, måste du godkänna att söka kredit rådgivning med ett godkänt rådgivning program.

Det är viktigt att komma ihåg att hypotekslån modifiering är lite annorlunda än att bara refinansiering ditt hem inteckning. Modifiering är modifiering av villkoren för din inteckning, inte refinansiering inteckning i sig, utan snarare ändra villkoren så att de är mer prisvärda och mer gynnsamt för den nuvarande ekonomiska situationen som vårt land är uppslukade i.

hypotekslån modifiering fördelaktigt för tusentals villaägare

Ändra ditt hem inteckning är optimal enligt villkoren i hypotekslån modifiering program. Långivare som arbetar enligt villkoren i detta program kan refinansiera din månatliga lån betalning så att det är inte mer än 31% av din brutto månadsinkomst. Den ränta som du betalar på lånet modifiering blir så lite som 2%, men kommer i genomsnitt för de flesta låntagare på runt 4,5% eller något högre.

Regeringen kommer att betala alla avgifter under hypotekslån modifiering program som är associerade med den modifieringen. Även om de flesta av de lån som kommer att ändras kommer att vara under räntebindningstider, kan vissa av inteckning villkor har en ballong utbetalning i slutet av inteckning, detta kommer att fastställas på ett specifikt fall till fall baserat på den inkomst som finns tillgänglig för göra månatliga betalningar. Några av de lån under modifiering program kommer att vara justerbar ränta inteckningar som kan presentera en högre ränta efter fem år. Villaägare kan bara använda lån modifiering en gång.