kvalificerar dig för ett banklån modifiering

Ni har säkert hört talas om regeringens räddningspaket för bankerna, men visste du att det finns en räddningsaktion för villaägare i form av en bank Loan Modification? På grund av den ekonomiska nedgången, är miljontals husägare finner sig oförmögen att betala sina hus betalning. De kommer att få hjälp genom regeringens stimulanspaket i form av en omarbetad lån som kommer att ge ett mer överkomligt hus betalning. Regeringen uppmuntrar bankerna att skriva befintliga lån genom att ge dem $ 1,000.00 för varje modifierad lån.

Har du kvalificerar dig för en av dessa inteckning räddningsaktionerna? Är du kämpar med din månatliga inteckning betalning? Om du har upplevt ekonomiska svårigheter, på grund av okontrollerbara händelser, kan du vara berättigad. Om du har förlorat ditt jobb, hade eskalerat medicinska räkningar, skiljt mig, förlorade en make genom dödsfall, har aktiverats för värnplikt, eller någon annan händelse som påverkat din ekonomi, du upplever ekonomiska svårigheter.

Det finns andra ansökningsanvisningar, naturligtvis:

Ett. Hemmet är din primära bostad.
2. Lånet skrevs ursprungligen före januari 1, 2009.
Tre. Beloppet är inte mer än $ 729.750.
4. Ditt hus betalning som är mer än 31% av din brutto månadsinkomst just nu, och det är därför du inte har råd med det.
Fem. Din långivare är på finansdepartementets Godkänd Långivare lista.
6. Ditt lån är en Freddie Mac eller Fannie Mae lån.
7. Förutom ekonomiska svårigheter, måste du bevisa att du har tillräckligt med inkomster för att göra det nya betalningssystemet utan problem.

Du kan stöta på vissa andra ansökan krav som inrättats av regeringen eller din långivare, men detta är en generell översikt. Innan du kontaktar din bank, ta reda på allt du kan om dina kvalifikationer. Få allt i ordning och all dokumentation sammanställs, och sedan kontakta din bank. Orsakerna till detta är tvåfaldigt: du bara få en möjlighet att tillämpa och detta gör att du kan presentera ditt fall i ett bättre ljus.