kvalificera för en dålig kredit inteckning – en inblick

Kunskap är faktiskt det som, bredvid dygd, verkligen och väsentligen höjer en människa över en annan – Joseph Addison

Det råder föga tvivel om att köpa ett nytt hem är en av de största finansiella beslut de flesta människor möter men att hitta rätt hus som du kan ringa hem blir en allt svårare uppgift.

Steg ett i bostad processen att få pre-kvalificerad för ett lån. När du får pre-kvalificerad för ett lån långivaren fungerar bakåt för att bestämma det största lånet som du har rätt till enligt din inkomst, kredit-och nuvarande utestående skuld.

Hur gör de det? Här är kort översikt …

Först och främst måste du komma ihåg att endast inkomster som kan dokumenteras anses inkomst när det gäller att avgöra hur mycket du har rätt till. Om du inte kan ge en långivare med korrekt dokumentation av din inkomst då de inte kommer använda det.

Till exempel, om du får betalt per timme och arbeta lite övertid eller om du får betalt på en lön och sedan bestämma inkomsten är ganska lätt. Om du får betalt varje månad din inkomst multipliceras med 12 och om du får betalt varannan vecka det multipliceras med 26 och så vidare.

Å andra sidan, blir det svårare om man jobbar en hel del övertid eller bonus och provisioner, eftersom dessa inkomster varierar. Den normala processen för låntagare som faller in i denna kategori är att lånet officer bara kommer att använda tidigare ett eller två år W2 intäkter och kombinera det med de senaste månaderna egentliga löner från du betalar stöta och sedan genomsnittet att de totala intäkterna för att komma till din nuvarande månadsinkomst.

För egenföretagare eller 1099 låntagare inkomsten är ganska mycket bestäms av vad din nettoinkomst anger från dig självdeklaration. Även om du gör $ 75.000 per år, men på grund av kostnader och nedskrivningar din deklaration visar att du gör $ 30.000 sedan 30.000 $ används för att avgöra hur stort ett lån du har råd eller kvalificera sig för.

Men under de senaste åren låneinstitut har blivit alltmer kreativa om hur de godkänner låntagare för lån, särskilt de låntagare med dålig kredit historia. Många program kräver mindre inkomster dokumentation och i fallet av ett lån program som “uttalade” eller “ingen dokumentation” är ingen inkomst dokumentation som krävs.

Sammanfattningsvis, med den snabba ökningen i hemmet värden under de senaste åren prissättning många familjer ut ur hemmet marknaden, är den goda nyheten att den resulterande “lättnader” av långivare krav har hjälpt kompensera detta genom att göra det mycket lättare att kvalificera sig för en inteckning och komma in i ditt drömboende.

För alternativ i att hitta den bästa inteckning, nya eller refinansiera, kolla in länkarna nedan.