kundförluster blir en australisk epidemi

BAD skulden har blivit en epidemi i Australien, enligt australiska Mortgage Alternativ VD Robert Projeski.
Spiralling kostnader för det genomsnittliga hushållet innebär många människor kämpar för att leva inom sina tillgångar.

Robert Projeski sade att han hade sett nivån av kundförluster växa från en oro bland isolerade delar av samhället till en epidemi.

“Att ha en skuld är lätt”, sade han. “Att kunna styra skulden är den svåra delen. Det är mycket vanligt för individer att jonglera så många som två personliga lån och tre kreditkort samtidigt. Förr snarare än senare är helt enkelt för mycket att täcka, särskilt om du redan har en inteckning. ”

Han sade att lönerna bara kunde sträcka hittills och det kan vara svårt att undvika att vara mottagliga för osäkra fordringar, i synnerhet med bensinpriser och stigande räntor äter i veckobudget.

Skuld konsolidering var inte bara ett hållbart alternativ för att lindra påfrestningarna för osäkra fordringar, men var nödvändigt i många fall.

“Ett alternativ för människor i detta läge är att se deras finansiella institut och konsolidera sina skulder till ett lån, eftersom de besparingar varje månad kan vara betydande”, sade han.

“För att illustrera effekten av skuldkonsolidering, kan en genomsnittlig inteckning med skulder på $ 304.437 från ett bostadslån, två personliga lån och tre kreditkort tillfalla månatliga återbetalningar sammanlagt en imponerande $ 3537. Genom att konsolidera sina utestående skulder till ett lån av $ 342.000, de skulle spara $ 1556 per månad i amorteringar med extra pengar av $ 34.750 för en rad andra inköp, från värdehöjande hem renoveringar att dela marknaden investeringar. ”

robert projeski

av Robert projeski, verkställande direktör
amo (Australian inteckning alternativ)