kunde flera valutor inteckningar ger alla svar

En specialist bankkoncern har rapporterat att några av dess rikare kunder söker olika typer av bolån. Investec har sett många av sina förmögna kunder tittar in i dess flera valutor inteckning.

Detta är en riskfylld produkt men den tillåter en viss flexibilitet, är det lån säkrade mot en brittisk egendom men kan vara noterade i en rad olika valutor, t.ex. en Sterling, amerikanska dollar, euro, schweizerfranc och japanska yen. Låntagare kan dra nytta av de lägre räntor, vilket minskar den utestående summan på bolånemarknaden genom att byta fonder mellan skillnaden valutor värdena för varje uppgång och fall.

Den turbulenta marknaden 2008 har sett hittills kan vara en perfekt tid för investerare att välja sina bolån mycket noga, alternativ såsom detta tillåter låntagare att behålla sina pengar säkrare än det kan knytas till den brittiska fastighetsmarknaden. Detta är goda nyheter för rådgivare, mäklare och inteckning företag bly som sannolikt att se pengar fortsätter att gå till inteckningar om ett större utbud av inteckning alternativ är tillgängliga.
HSBC nyligen lanserat en multi-valuta inteckning kallas 766, ger kunderna tillgång till tre månaders fast löptid som erbjuder räntor i Sterling, US-dollar och euro.

HSBC: s avtal betalar 7% på insättningar i Sterling och 6% vardera på amerikanska dollar och euro, är utbudet för närvarande tillgängliga förrän i slutet av mars, och att ta upp det kunderna behöver öppna en Premier bankkonto med företaget och få £ 60.000 .
Att ha ett Premier bankkonto med HSBC kommer att få dig en dedikerad kundansvarig som kommer att ta itu med eventuella frågor eller problem, kommer det också ge dig exklusiv tillgång till 250 Premier centra runt om i världen och tillgång till dina konton när som helst på dagen eller natten .

Den 766-konto kommer också att ge avgift-fria internationella penningöverföringar över internet och finansiell vägledning om skatt, egendom, investeringar och pensioner.
Alexander Associated Group (AAG) har sagt att investerare skulle vara klokt att titta in i flera valutor inteckningar för att undvika de skadliga effekterna av den fallande brittiska fastighetsmarknaden. Den ekonomiska förvaltningen Företaget anser att multi-valutalån kan minska inteckning skulder med 5% per år, även om enstaka valuta inteckningar kan vara till nytta i vissa fall.

Likaså för alla investeringar, bör dessa erbjudanden ses ur ett långsiktigt perspektiv. AAG VD, säger David Alexander: “Du skulle hoppas över en period av 25 år som du vill rensa hela din inteckning om du hanterar det via en multi-valuta inteckning.

“Det är precis som någon annan typ av fond: det är en valuta fond, och du behöver en valuta manager för att flytta den från en valuta till en annan, där han uppfattar sannolikheten för pundet stärktes mot andra valutor.

“Vad du måste göra är att förstå att det är en långsiktig, inte kortsiktiga investeringar -. Precis som en inteckning är en långsiktig skuld och på lång sikt bör du alltid göra mycket bra,” Alexander avslutade med att säga .

Konsumenterna måste dock vara medvetna om att det finns allvarliga risker med att investera stora summor som krävs i flera valutor inteckningar som nivån sett avkastningen är beroende av de räntor i olika länder, vilket ingen kan förutsäga, särskilt i dagens osäkra marknad.

Inteckning specialist, James Cotton, som arbetar för London & Country, sade: “Det finns en fara i att få en utländsk valuta inteckning för ändamål ränta skäl bara. Om man tittar på amerikanska räntor, är de för närvarande över brittiska styrräntor och stå på 5,29 procent, medan 2001 de där billiga som marker på 1 procent. Emellertid kommer den största risken från att ha en annan valuta inteckning till det av din inkomst som det finns en valutarisk. Lyckligtvis för personer som innehar panträtt i US-dollar, har valutan nyligen försvagades mot pundet. “