Krisen vad bolånekrisen

När jag skriver detta finns det en kris i Amerika i sub-prime lån industrin.

En sub-prime lån som händer när husköpare med låg kreditvärdighet erbjuds bolån med höga räntor.

Förespråkarna för sub-prime finansiering tout det som ett sätt för låginkomsttagare att äga sin första bostad. Denna kris visar tydligt sub-prime lån har motsatt effekt.

Tja, slå mig med en fjäder.

Du menar att berätta att låginkomsttagare med dåliga krediter och dåliga vanor pengar har svårt att hålla jämna steg med betalningarna på en hög ränta inteckning och de otaliga kostnader för bostad?

Det är galet! Jag tror inte det.

Eftersom barnen idag säger, “Nå, duh.”

Sanningen skall fram, jag har inte riktigt tänkt så mycket om den så kallade krisen.

Jag anser en av mina jobb att utbilda människor om de fallgropar av homeownership och skuld.

Om du behöver en sub-prime lån för att komma in i ett hus, har du inget företag försöker köpa det huset. Din amerikanska drömmen kan snabbt förvandlas till en amerikansk mardröm.

Att köpa ett hem innebär inte bara avbetalning. Det finns fastighetsskatt, springa runt $ 300 – $ 400 per månad för en blygsam hem här i upstate New York. Sedan finns det verktyg – oftast högre för ett hus som är dubbelt så stor som en vanlig lägenhet. Glöm inte underhåll och reparationer, samt extra apparater och gräsmatta utrustning. Du måste köpa möbler att fylla huset. Glöm inte att dekorera – fönster behandlingar, nya golv eller mattor, färg och fixturer.

Om du har en låg inkomst och dålig kredit bör du ha ett mål i livet. Ok, två mål. Nåväl, nu när jag tänker på det, tre mål: tjäna mer pengar, lära sig goda kunskaper pengar förvaltning och förbättra din kredit.

Skaffa dig till biblioteket och få några böcker om att göra extra pengar. Invest vad lite pengar du har att göra lite extra pengar och lära sig att hantera det på ett effektivt sätt. När du gör det kommer du din kredit värdering kommer att gå upp och upp.

Den gamla “jag bygger eget argument” är en lerkruka. Låginkomsttagare som köper sin första bostad med sub-prime lån är inte att köpa hus som går upp i värde.

De har inga pengar till underhåll eller för att göra förbättringar så att värdet på huset går ner.

Så, om du har funderat på att skaffa en sub-prime lån, glöm det. Du kommer inte att bli bättre.

Om du känner dig pressad att köpa ett hem, vill du definitivt att undvika en subprime inteckning. “Känsla pressade” är samma sak som “grupptryck”. VARFÖR behöver du köpa ett hem just nu? Vem säger?

Om 95% av den amerikanska allmänheten är inte ekonomiskt oberoende vid pensioneringen, skulle jag gissa att de flesta amerikaner inte vet vad de ska göra när det kommer till pengar. Så varför skulle du följa deras “konventionell visdom”? Jag kommer att gissa att du kan säga samma sak i nästan något annat land med konsumentfrågor skuld.

Vara annorlunda. Ha modet att vänta medan alla andra rusar i. Lär dig att tjäna mer pengar och bli expert på att spara och investera. Det finns absolut inget som känslan av att köpa ett hem med en stor handpenning och massor av pengar på banken för att hantera alla de kostnader som kommer tillsammans med bostad.

Den är ovärderlig (och det är inte köpt med ett kreditkort).

När allt, vad är ett nytt hem om du inte kan sova på natten undrar hur man ska betala för det?

Undvik dessa subprimelån och vänta lite. Du kommer att vara oändligt glad att du gjorde.