kreditkort skuld vs en skuldkonsolideringslån

Kreditkort kan ge en tillfällig ekonomisk lösning, men oftast till ett högt pris.

Ett sätt att minska de höga kostnaderna för kreditkort skuld är en skuld konsolidering lån, vilket är egentligen ett annat namn för en kontant ut refinansiera eller hem kapital lån.

Osäker kreditkort eller andra skulder, betalas av med hjälp av eget kapital i ditt hem. En låg fast ränta lån minskar din månatliga betalningar, och eftersom en skuldkonsolidering lån är helt återbetalat, kommer skulden att vara borta i slutet av lånet sikt. Konvertera skulder till en säker bostadslån kan också spara pengar på grund av potentiell avdragsgilla räntor.

En annan mindre känd fördel av en skuldkonsolidering lån är elimineringen av dagliga förvärras ränta på kreditkort. Fler räntekostnader samlas på en sammansatt ränta lån i motsats till en enkel ränta lån. Betala ränta på de räntekostnader skulle vara slutresultatet om bara de minsta betalningarna görs.

Betrakta ett lån exempel: En genomsnittlig skattesats på 15% på kreditkort med en kombinerad balans på $ 40.000 kan ha en månatlig betalning på cirka $ 560, under en 15 års sikt. En skuldkonsolidering lån med samma balans på 8% skulle kunna ha en betalning på cirka $ 382 under samma tid. En lägre ränta skulle naturligtvis leda till mer besparingar. Dessutom, skulle lånet betalas ut i ungefär hälften av tiden genom att tillämpa de månadssparande till betalningarna.

Om en skuldkonsolidering lån innebär en refinansiering, bör det noteras att vissa långivare har en garantiersättning riktlinje kallas smaksättning. Utbetalning kan begränsas enligt denna riktlinje baserat på när hem kapital togs ut.

Begränsningar kan gälla om det fanns en kontant ut refinansiera gjort inom de senaste 6 månader till 1 år. Vanligtvis gäller denna riktlinje om det nya lånet är över 75% av värdet. FHA lån är mer flexibla, med kontanter ut upp till 95% lån till värde.

Kryddningen på en konventionell skuldkonsolidering lån kan inte begränsas enbart till en tidigare refinansiera. Om det fanns ett hem kapital lån, topplån, eller kredit, inom de senaste 6 månader till 1 år innan refinansiering, kan det nya lånet är också föremål för kontanter begränsningar.