kredit värdering och få godkänt

En bra kredit historia är nu viktigare än någonsin. Solid kredit håller kostnaden för konsumenten finansiering ner, och det kan vara avgörande för huruvida en auto lån eller lån hem ansökan godkänns.

I dagens snabba, högteknologiska ålder, kommer din kredit historia ses oftare av artificiell intelligens än mänsklig intelligens. Denna datoriseringen har gjort hypotekslån processen mycket effektivare, och det är en bra sak. Men datorerna tar all subjektivitet ur kreditbedömning, och det innebär att du måste ta ansvar för din egen kreditvärdighet för att undvika att bli blindsided av en potentiell fläck på din kredit rekord.

Det är viktigt att alla vet sin kredit värdering. I själva verket, vara berättigad till en kostnadsfri kredit rapport per år. Olika företag, däribland Relations Experience Konsument (888-397-3742), kan visa dig din kredit profil. Ganska ofta, verkar felaktig information om en kreditupplysning. Detta kan ta några månader att rätta till, vilket kan betyda skillnaden mellan att kunna köpa hem i din dröm – eller inte.

Credit betyg varierar vanligtvis mellan 400 i underkant till 800 på den höga sidan. I sällsynta fall kan dessa intervall överskridas. Dessutom kan en viss poäng inte erhållas alls – på grund av faktorer som brist på kredit historia eller för få krediter.

Om du vet att din poäng, så du kan se vad borgenärerna ser och har förmågan att få en flygande start. Här är en snabb uppdelning av vad en värdering innebär att en borgenär:

720 och över Wonderful! Du är på toppen, rätt till bästa priser och villkor.
700-719 utmärkt poäng. Du är en mycket önskvärd låntagare.
680-699 God kredit. Du bör vara i stark form att köpa.
660-679 Okej kredit. Titta inte för andra undantag.
640-659 Borderline. Du är okej, om allt annat är stark.
620-639 svag. Resten av din fil måste vara perfekt.
600-619 Svårt. Behöver en del arbete eller ett speciellt program.
Under 600 Trouble. Försök att fixa din kredit.

Låntagare med poäng över 700 kan vanligtvis beviljas undantag för andra problemområden, som ny anställning eller täta byten jobb. Dessa låntagare kan få nytta av utökade kvalificerade nyckeltal för att hjälpa dem att få ett lån. Detta är ett stort plus inte bara för att få godkännande, utan också i att undvika dyrare “ingen inkomst kontroll” alternativet.
Om du vill förbättra din kredit, finns det några saker du bör veta. Ett enkelt sätt att börja är genom att öka din kredit gränser. Om förhållandet mellan kreditbeloppet du är skyldig och den maximala kredit ökar limit, ser datorn det som ett plus i poäng.
Försök att undvika återkommande undersökningar av din kredit historia. Detta kan trimma din poäng några punkter. Den goda nyheten är att den negativa effekten av flera förfrågningar bara varar ca 30 dagar.
Tänk på att du har rätt till en felfri kreditupplysning. Till exempel, om din profil visar en försenad betalning utan en specifik månad brottslighet, kan den posten tas bort. Detta är ett bra verktyg, men du behöver för att kontrollera din kredit och göra de nödvändiga telefonsamtal.
Tänk på att det kan ta ett par månader för din kredit värdering för att avspegla alla förändringar. Det finns tre kreditbyråer som rapporterar en poäng, så i grund och botten, du kommer att få tre separata kredit poäng. De flesta borgenärer brukar ta medianen av de tre poängen.