kredit och hur det påverkar processen bolån

hur kredit påverkar bostadslån

När du ansöker om ett bostadslån, vill man se till att din kredit profil är det bästa det kan vara. Din kredit profil har en avgörande inverkan på ditt bolån. Din kredit profil kommer att påverka hastigheten låneräntan, din förmåga att kvalificera sig för bostadslån, och vilken typ av bostadslån program du kan ansöka om.

Eftersom din kredit spelar en viktig roll i bostadslån processen är det viktigt att förstå sambandet mellan inteckning kvalifikationer och kredit. Innan du ansöker om ett bostadslån, är det viktigt att veta vad du kan göra för att få den bästa möjliga kredit profil.

konkurs och utmätningar

Konkurs och utmätningar är två av de största posterna på en kreditupplysning som majorly kan påverka inteckning beslut. På konkurs, beroende på om det är kapitel 7 eller 13 konkurs, kan man få vänta 2-4 år innan lånet kommer att godkännas. FHA bostadslån ge en spekulant att kvalificera sig med en konkurs om konkursen har avslutats i minst två år. Kunder med en konkurs på deras kreditupplysning måste också återupprättas sin kredit med positiv handelsbalans linjer (nya konton) och har inga nya negativa kredit rapportering till ämbetsverk sedan konkursansökan lämnades in.

Utmätningar har en betydande inverkan på förmågan att få godkänt för bostadslån så många hem inteckning program kräver en klient att vänta 3-5 år från avskärmning dagen innan lånet kan godkännas. Blankning, beroende på hur de rapporteras till kreditbyråer, kan behandlas som en avskärmning när en inteckning företag gör en inteckning beslut.

domar och panträtter

Om en bostad har en kvarstad eller dom på kredit rapport, kommer de flesta bostadslån långivare och hem låneprogram kräva att domen eller kvarstad skall betalas och släppas innan bostadslån kommer att godkännas. Avseende skatter måste betalas!

kredit värdering

Den kredit värdering är antalet bolagen kommer att använda för att bestämma förmågan att kvalificera sig för ett bostadslån. Det är viktigt att ha högsta möjliga kredit värdering när de ansöker om ett bolån. Om du har en låg kredit värdering, kan du inte få godkänt för inteckning eller du kanske har en högre ränta. FHA bostadslån kräver åtminstone en 580 kredit värdering, men många företag kommer inte godkänna en FHA bostadslån såvida bostad har en 620 kredit värdering. Konventionella bostadslån kräver 620 poäng, men om din handpenning är mindre än 20%, då du kommer att behöva minst en 680 poäng för att kvalificera sig för lånet.

vad som påverkar kredit värdering och hur du kan höja din poäng

Självklart betalar alla skulder i tid har en avgörande inverkan på kredit värdering. Så om du missat en betalning, då bara tid (vanligtvis 6-18 månader) måste passera för att din poäng att stiga tillbaka till den ursprungliga poäng innan den inträffade sent. Saknas en betalning bostadslån när man försöker att refinansiera eller köpa ett nytt hem har en enorm inverkan på förmågan att få godkänt. Många inteckning program kommer inte att godkänna ett lån om en inteckning betalning har missat under de senaste 12 månaderna. Sena betalningar på kreditkort kommer att minska din poäng också.

Kreditkort saldon har också en betydande inverkan på din poäng. Maxade ut kreditkort kommer att minska din poäng. Det är en bra idé att hålla kreditkort saldon omkring 10% av kreditkort gräns. Detta innebär att om du har en $ 1000 limit kreditkort, då du inte vill behålla mer att en $ 100 saldo på kreditkortet. Betala ner din rullande skuld eller konsolidera din rullande skuld till en avbetalning lån kommer att bidra till att öka din poäng. Avbetalning lån är lån med villkor att när termen är klar, är den skulden betalas ut. Du kan inte heller lägga ny skuld på en avbetalning lån. På en rullande skuld, kan du payoff och lägg skulden.

gång hem lån godkänns

När du är godkänd för ett hem hypotekslån, är det viktigt att veta att du inte ska lägga några nya skulder under inteckning processen! Lägga till nya skulder samtidigt i lånet processen kan påverka din förmåga att stänga ditt bolån. Så det är bäst att vänta tills bostadslån har stängt och finansieras innan du lägger någon ny skuld till din kredit profil.