kreativ finansiering för din inteckning – och nackdelar med att använda kreativ finansiering

Varför inte vi höra mer om Kreativ finansiering? Den största delen av bostadsfastigheter finansiering ges till bostadsköpare med traditionella bolåneinstitut via traditionella kanaler. Men, det finns flera alternativ till den traditionella inteckning som är okända för de flesta låntagare, och några av dessa alternativ innebär potentiellt större fördelar. Orsaken till bristen på populariteten av sådana alternativ är att de har mycket liten eller obefintlig ersättning för inteckning mäklare. Eftersom mäklare står för den största delen av lån originations, dessa byråer och deras anställda kommer naturligtvis styra låntagare mot alternativ som ger bättre provision.

Proffsen – Men för låntagaren med tid och motivation att undersöka alternativa finansieringsmetoder för fastighetsköp, det finns en mängd information och resurser som kan leda till fastighetsförvärv utan behov av ett traditionellt banklån. Några av de positiva aspekterna av sådana program är lägre totala kostnader, mindre stränga krav på dokumentation, och potentiellt betydande hävstångseffekt möjlighet. Några av de potentiella risker som är förknippade med sådana alternativa metoder inkluderar en brist på kontraktsgarantier, oförmåga att kapitalisera på marknadens svängningar, tidspress, och behovet av beroendet av flera individer och / eller organisationer.

Nackdelar – För den oerfarna fastigheter investerare eller hem köparen, är användningen av sådana alternativa finansieringsformer rekommenderas vanligen inte enbart på grund av de dramatiska risker och potentiella problem. Bostadsköpare är oftast bäst lämpade för bolån med förutsägbara och fasta betalningar, samt användningen av okonventionella förvärv teknik erbjuder en uppsjö av komplikationer som kan hota husägaren förmåga att behålla egendomen.

Majoriteten av alternativa finansieringslösningar används av professionella och erfarna fastighetsinvesterare vars kunskaper om sådana metoder innefattar nog en omfattande förståelse av det värsta scenariot. Endast de investerare som är tillräckligt sofistikerade och har tillräckligt stora ekonomiska reserver för att hantera eventuella problem bör överväga användning av teknik utanför de traditionella utlåning kanaler.