krascha och få fallande huspriser innebär fantastiska erbjudanden för slug kunder

Enligt forskning av Hometrack, kommer bostadspriserna falla med ytterligare 10% under 2009. Även om detta kan vara dyster läsning för negativt eget kapital sjuka och dem som hoppas kunna sälja, för de lyckliga få tillgång till kontanter och försöker få på fastigheten stege, det? Ar all sås!

Enligt Richard Donnell, Hometrack forskningschef, kunde nu vara en bra tid att gå och handla efter fynd. “Du kommer att få en riktigt bra affär från någon som behöver sälja,? Säger han,? Oavsett vilken typ av fastighet det är eller var det är i landet.”

Men eftersom marknaden har gått från varmt till kallt i några månader, bara de som måste sälja, kommer.

“Sju miljoner människor flyttade hem under de tio åren fram till 2007, men bara två miljoner nya hushåll skapades,” Richard fortsätter. “Det innebär att vi gjorde en enorm mängd flyttar att vi inte behöver göra. Människor handlades upp på baksidan av lätt kredit och förtroendet för bostadsmarknaden. Nu är stoppad och människor vistas sätta. Så om du verkligen vill ha att sälja ditt hem i dag, du? åter kommer att behöva ta en ganska stor hit och sälja för minst 10% mindre än vad du kan få i en mer? normal? marknaden. ”

Cash köpare, första gången köpare och de med godkända bolån är i ett fantastiskt läge att göra några verkliga besparingar och investeringar för framtiden. ? De bästa erbjudandena kommer från bouppteckning försäljning, repossessions och rum auktion. Det kommer att vara semi-nödställda säljare i alla prisklasser band. Men du? Re sannolikt att se fler fynd i de mindre 1:59 säng egenskaper.?

Hur lång tid tar det att få en avkastning?

Dock bör köparna inse att ett nytt hem är osannolikt att göra dig några pengar på kort sikt. ? Dig? Mâste se till att du? Re gör det på lång sikt. Jag skulle inte? T förespråkar detta till alla som vill röra sig i två år. Om du? Re verkligen kommer att ta tillfället i akt, du? Mâste vara stanna i fem år plus.?

Richard förklarar att om denna lågkonjunktur är något liknande den senaste lågkonjunkturen, kan det ta fyra år för priserna att studsa tillbaka. “År 1992 var vi mitt i en lågkonjunktur och bostäder började leta prisvärd, men det var inte? Ton fram till 1996 då ekonomin började ordna sig, började att folk att flytta hem igen. Så det var en fyra års försening medan lågkonjunkturen arbetade sin väg genom systemet. ”
Gör din hemläxa

Om du vill ha en affär, du? Har fått jobba för det och det är att hitta bra erbjudanden på bolån. För ett fynd nytt hem,? Du bör hålla ögonen öppna, gör din forskning och vara på webbplatserna, rota runt minst två eller tre gånger i veckan.

? Om du gör din forskning, du? Ll bli mer och mer självsäker, och när detta gyllene tillfälle visas, kommer du? Vet. Om du vill ta reda på om auktioner, identifiera de viktigaste auktionsförrättningstjänster hus i ditt område och hålla kontroll på sina webbplatser. Probates tenderar att gå till mäklare, och ofta fastighetsmäklare markerar dem som sådana. Du behöver bara hålla koll på vad? Ar på marknaden.?