kraften av en kredit bostadslån

En kredit handlar om att ha alla dina inkomster betalas in på ditt lån konto, och kan vara ett mycket kraftfullt verktyg för att minska storleken på dina lån och den tid det tar att betala bort det.

Med en kredit, varje gång du får inkomster till ditt konto â € “vare sig det är din lön, ränta, kapitalavkastning, etc. â €” du faktiskt minska kapitalbeloppet av ditt lån, eftersom din totala inkomsten behandlas som en återbetalning på lånet, snarare än bara den minsta mängd som behövs som en återbetalning.

Du kan fortfarande dra på din inkomst på vanligt sätt, men några uttag behandlas som en rita på lånet, medan resten av din inkomst i kontot för att bidra till att minska det totala lånebeloppet.

Ränta på dessa typer av konton beräknas dagligen på utestående beloppet och debiteras månadsvis i efterskott, så om din inkomst har gått in på kontot och betalade mer av lånet, läggs räntan på lånet kommer att vara mindre.

Till exempel, om det sammanlagda lånebeloppet är $ 10.000 och din månadslön på $ 2000 kommer in på kontot, kommer du bara att debiteras ränta på den återstående $ 8000 för så många dagar som du don € ™ t röra din lön.

Om du måste doppa i kontot för $ 1.000 för att täcka hushållets utgifter, kommer dina räntebetalningar sedan att debiteras på $ 9000 resterande utestående.

Kredit Home Loan liknar en offset-konto, och är en bra pengar förvaltning verktyg som kan användas av vem som helst, eftersom de kräver mycket lite pågående arbete och brukar locka några extra kostnader.

Det fina med det här verktyget är att itâ € ™ sa bra sätt att lyfta din inteckning som en påtvingad besparing â € “du € ™ ll göra återbetalningar innan du spenderar på bara om något annat, och ständigt ser den reducerade lånebeloppet visa upp på din bank är ett bra incitament för att ytterligare minska dina utgifter och se ditt kassaflöde.

Som med allt att göra med bolån är det viktigt att få rätt råd från en inteckning mäklare, kan som tar hänsyn till dina förhållanden, och om lönen kreditering är rätt för dig.