kostnader i samband med att få en inteckning

Vårt hem är den enskilt största tillgång som de flesta av oss kommer att äga under våra liv, och som alla vet, det är inte billigt – den genomsnittliga kostnaden för ett hem i USA är nu runt $ 215.000. När du registrerar alla papper och förbereda sig för att flytta in i ditt nya hem, kommer du drabbas olika kostnader i samband med din inteckning, dessa är allmänt kända som avslutande kostnader. De betalas utöver eventuell handpenning och i princip täcka kostnaderna för bearbetning och emissionsgarantier bolån.

Utgående kostnader generellt delas in i tre olika kategorier – uppkomst, spärrade och slutliga kostnader. Sammantaget omfattar de typiskt avgifter för sådana saker som en kreditupplysning begäran, titel sökning och försäkring, hem bedömning, inteckning försäkring samt olika andra diverse avgifter. Det totala beloppet beror på värdet på huset du köper – typiskt, är totalt mellan 2% och 5% av kostnaden för huset. Utgående kostnader enbart uppgår uppskattningsvis $ 110.000.000.000 per år i USA.

Om du tar ut en inteckning, är det en bra idé att få någon form av uppskattning av den sista kostnader, där långivaren är skyldig att ge dig – i själva verket borde det ingå med uppgifter om ditt lån. Denna uppskattning av kostnaderna är ibland känd som en god tro uppskattning. Utgående kostnader kan inte riktigt helt undvikas, men det finns några saker du kan göra för att sänka eller eliminera en del av dem. Vissa långivare kommer även täcka vissa avslutande kostnader för att hålla din verksamhet.

En lösning är att ha avslutande kostnader rullade in beloppet på ditt lån. Du betalar fortfarande dem, men de är utspridda över en tidsperiod. Detta gör att du inte behöver ha en stor summa pengar i förskott, även om din ränta kan vara högre. Det är också möjligt att få säljaren betalar avslutande kostnader – kommer dock detta nästan säkert lägga till inköpspriset på ditt nya hem.

Din inteckning ränta kan också påverka avslutande kostnader – en inteckning med en lägre ränta kan innebära högre avsluta kostnader som en följd av de olika avgifter som. (En punkt är en avgift som betalas i förväg – en punkt equals1% av lånebeloppet) Om du tar ut en no-punkten lån med en högre ränta, kan långivaren vara villig att betala mer för avslutande kostnader. Ju fler poäng du som köper, desto lägre blir din ränta kommer att vara – men du kommer också att behöva mer pengar när du stänger.

Så vad exakt är alla dessa irriterande men nödvändiga extra avgifter? Din långivare eller mäklare kommer förmodligen ta ut en ansökningsavgift, vanligtvis sträcker sig från $ 75 till $ 300. Om du köper ett hus, måste du skaffa en husägare? S försäkring, som skyddar dig i händelse av någon form av naturkatastrof. Spärrade (eller reserv) medel för försäkringar eller skatter är ett annat krav – dessa kan variera beroende på priset på hemmet och är normalt betalas av köparen även om du tar ut en VA (Veteran s Administration?) Lån, betalar säljaren detta belopp.

Dessutom krävs en skatt serviceavgift, vanligtvis runt $ 75 och det betalas för att kontrollera att de skatter som alla har betalat på den köpta fastigheten. Du kommer antagligen behöva betala för en bedömning av hemmet – vanligtvis kostar från $ 300 till $ 700 – samt en lantmäteri, vilket kan kosta från $ 150 till $ 400. Slutligen, det finns diverse avgifter, som vanligtvis totalt från $ 200 till $ 500 och täcka kostnaderna för att leverera och signera dokument, samt eventuella notarie avgifter, advokat? S avgifter etc.

Den goda nyheten är att vissa saker betalas av säljaren och inte köparen – säljaren är ansvarig för att betala fastighetsskatt fram till den sista dagen av äganderätten, säljaren är också oftast ansvarar för att betala eventuella panträtter på fastigheten. Titel försäkring täcker eventuella mörkertal panträtter och beroende på vad de lagar i ditt område är, kan detta betalas av köparen eller säljaren – det är också möjligt att dela kostnaderna 50/50.

Om du är refinansiering en inteckning, kan vissa av ovanstående kostnader gälla. Och det lönar sig att ha bra kredit när det gäller att ansöka om en inteckning – inte bara kommer räntan på ditt lån blir lägre, men vissa avslutande kostnader såsom husägare s försäkring, kan vara högre om du har en dålig kredit värdering?. Kontrollera alltid dina avslutande kostnader för att se till att du inte har överdebiterat – det är en bra idé att be din långivare för en detaljerad uppdelning av vad du betalar för. Detta kan garantera att du får vad du behöver när du köper en inteckning.