Kostnaden för avskärmning vs lån modifiering

Många husägare miste tror att de inte kan kvalificera sig för ett lån modifiering eftersom de är efter med sina betalningar eller har något eget kapital. Det är den refinansiera tänkesätt som jag kallar det-“jag aldrig kommer att kunna refinansiera mitt hem, så jag definitivt inte kommer att kvalificera sig för en ändring”. Detta är inte sant. Ett lån modifiering är inte bara för att minska avbetalning. Faktum är att hjälpa den främsta orsaken till en ändring för husägare undvika utestängning. Men positiva bieffekter inkluderar en lägre ränta, lägre betalning och ibland en princip minskning av det utestående lånet. Dessutom, om du är närvarande sent med dina betalningar, efter slutförandet av ändringen, kommer du att föras tillbaka till ström. Det är som en nystart.

Att låta ditt hem för att gå in avskärmning, å andra sidan, kan få förödande konsekvenser. Om du absolut bestämmer att du inte vill bo i ditt hem detta bör ändå inte vara ett alternativ. Att överge ditt hem betyder inte att du är befriad från ansvar. Så småningom kommer banken sälja hemmet på auktion så att intäkterna kan användas för att tillgodose den befintliga skulden. Nu är här problemet. Många gånger intäkterna från försäljningen är inte tillräckligt för att fullt ut betala av befintliga kvarstad på egendom. Den återstående obetalda saldot blir nu en dom som kommer att sitta kvar till husägare kredit på obestämd tid.

Den alternativa lösningen skulle vara en kort försäljning avtal, eller handling i stället. I grund och botten, dessa avtal är bara en överenskommelse mellan dig och din bank som du kommer att överlämna den egendom och i gengäld kommer de inte komma efter dig för brist balansen när fastigheten säljs. Det är inte en avskärmning och du kan göra en ren paus från fastigheten utan några konsekvenser.

Om din avsikt är att försöka stanna i hemmet, överväga en inteckning modifiering. Din kredit, inkomster och hem kapital är inte utvärderas på samma sätt som de är för refinansiering. En modifiering inte bara för att minska dina betalningar, är det utformat för att spara ditt hem och få dina betalningar till en aktuell status. Med senaste tidens förändringar, är det nu enklare än någonsin att göra en ändring på egen hand. Du behöver bara lite grundläggande kunskaper om processen och hur du presenterar dig själv på bästa möjliga sätt för att få ett godkännande. En gör det själv guide lån modifiering, kommer att gå igenom processen och se till att du har den bästa möjliga utfall.

Kostnaden för avskärmning mot ett lån modifiering kan vara betydande om man inte överväga alla dina alternativ. Den första frågan du bör ställa dig är “jag vill rädda mitt hem”. Om svaret är ja, utforska ett lån modifiering idag.