kortfristiga lån och inlåning.

En Term Loan definieras som ett lån som återbetalas genom regelbundna periodiska betalningar som avses som jämställs månatliga avbetalningar eller EMI, vanligtvis över en period på 1 till 10 år. Om du närmar dig en bank för ett lån på en lac (1,00,000 INR), banken efter att gå igenom olika beräkningar baserade på dina kriterier, som främst beror på din månatliga inkomst och dina skulder beslutar att tillhandahålla beloppet. Du får lånet och samtycker till att betala tillbaka det inom en period av någonstans mellan 6 månader till 4 år. Detta är ett exempel på sikt lån. Underlåtenhet att återbetala lånet inom den föreskrivna tiden kommer bara att resultera i banken konfiskera den trygghet som du angav som en garanti när du tar lånet. Kortfristiga lån om personlig eller kommersiell / företag tas för kortare återbetalning varaktighet gör därmed återbetalning alternativ desto lättare för låntagaren. En kortsiktig personliga lån tas för personligt bruk, såsom renoveringar hem hus, bröllop, semesterplanering etc. kortfristiga lån företag huvudsakligen tillhandahålls anskaffa rörelsekapital för ditt företag. De är lämpliga för både nya och befintliga företag. När man arbetar med nya företag, kommer de flesta banker beviljar bara kortsiktiga lån, eftersom kortfristiga lån är mindre riskfyllda än lån med längre löptider.

En tidsbunden deposition är en deposition som hölls vid ett finansinstitut och har en visstidsanställning. Dessa är vanligtvis kortfristig inlåning med löptider allt från en månad till ett par år. När en term insättning görs, kan kontoinnehavaren återkalla endast belopp efter termen har upphört eller genom att ge ett förutbestämt antal dagar varsel. Inlåning är en mycket säker investering och är därför mycket tilltalande för konservativa, låg risk investerare. För närvarande banker erbjuder också flexibel löptid (flexibel inlåning), som är en kombination av en term-faciliteten och ett sparkonto. Här kontoinnehavaren uppmanas att sätta in ett visst belopp från sitt sparkonto som en tidsbunden deposition. Detta belopp kan dras om den erforderliga uttag är inte tillgänglig på ditt sparkonto. När det belopp som du tar ut från din tidsbunden deposition deponeras på ditt sparkonto, samma belopp som du drog dras från ditt sparkonto och deponeras till ditt termen depå.

Nu kommer den stora frågan??? Hur är dessa två viktiga termer relaterade till varandra? Jo lite sunt förnuft gör ge svaret. Till exempel du gör i en tidsbunden deposition av en lac i 3 år. Banken går med på att betala dig en ränta på 9% per år Så i slutet av 3 år att gå igenom den ränta det belopp som kommer att ges till dig kommer ungefär att vara runt en lac och trettio tusen (1,30,000 INR). Nu när du sätter in beloppet i en tidsbunden deposition system för 3 år kommer du inte att ha rätt att driva igenom det kontot. Så vad banken vanligtvis gör är lånet just detta belopp under en period som är mindre då perioden för deponering. Nu tar ett annat fall: Säg banken kunde ha 1 lac lånats ut till ett företag eller en individ i 3 år på 12% per år, sedan i slutet av besittningsrätt skulle banken åter samla en mängd av omkring en lac och fyrtiotusen (1 , 40.000 SEK). Så bank vinster från 10.000 kr. Så det enda syftet med dessa två funktioner, dvs lån och insättningar är finansiell reglering. Du ber en kund och samtidigt får du affärer gjort för din bank. De flesta banker använder denna teori för att få en stor del av sina intäkter streaming i.