kort försäljning eller avskärmning sannolikt varken – stoppa avskärmning och få ett lån modification_

Den populära svaret till en långivare kräver betalning eller avskärmning har blivit “Du bör göra en kort försäljning”. Jag är en fastighetsmäklare, en Home Builder och ett hypotekslån Upphovsman och jag tror att denna taktik är absurt. Jag förstår verkligen inte detta råd från låntagaren eller Husägare synvinkel.

Scenariot är förmodligen detta: Du, låntagaren, fick ett dåligt lån som graderade till en hög ränta och betalning gör din nya betalning för dyr, eller du har haft oförutsedda medicinska räkningar eller andra katastrofala händelser som gör din nuvarande betalning för dyr, eller en inkomst förändras, till exempel en förlust av jobb eller inkomst.

Men, alla behöver för att förstå att problemen med den nuvarande ekonomin är mycket väl dokumenterade i nyheterna, på internet, eller egen erfarenhet. Din långivare vet ditt problem bättre än vad du gör, och att de inte vill att ditt hus. De har inte råd att ta på så många utmätningar och blankning fastigheter. De är inte utrustade för att hantera de berg av egendom, samt att genom lag, kan de inte behålla eller göra en vinst på något sätt.

Vad din långivare behöver är en betalande låntagare som är aktuella. Vad betyder det här för dig? Din Långivare vill verkligen att du ska hålla ditt hus. De vill inte att utestänga och att de inte vill att du ska “kort försäljning” ditt hus. Om de tror att din situation är så dålig att du inte kan göra någon betalning alls, så de har inget val. Men, kan du göra en mindre betalning? Har din inkomst situation rätas ut och nu kan du göra betalningar, men du kan inte fånga upp de betalningar du har missat?

Om detta är sant, då din långivaren vill hjälpa dig. Inte, av godhet i sitt hjärta, men eftersom det är bra för affärerna. De kommer att förlora mycket mer pengar att ta ditt hus och försöker sälja den i dagens låga värdering marknad, är ditt hem värre mindre till och dem. Om inte, varför skulle du ha sälja ditt hus för mindre än du är skyldig (“kort försäljning”). de kommer att förlora mindre pengar om de hjälper dig att hålla det och så kommer du.

Om du vet hur systemet fungerar, är det mycket lätt att stoppa din avskärmning processen och få ett lån modifiering som passar din nuvarande situation. Du är väldigt säker på att hålla ditt hus, men få en lägre ersättning och har dina missade betalningar läggs tillbaka i ditt lån, så att du kan sprida ut denna återbetalning över 30 år, eller så. Inga pengar ur fickan, förutom din nästa betalning, vilket kommer att vara lägre och du kan flytta ut tidigare i ditt hem, som om dina pengar problem aldrig hänt.

Så, varför fastighetsmäklare och andra som säger att du bör korta försäljning istället för att ta en avskärmning? Varför inte de erbjuder dig idén om “Loan Modification”? Därför gör de en fastighet provision från varje försäljning av ditt hem. Kort försäljning eller inte, kommer detta mäklaren gör en fastighets försäljningsprovision.

Hur vet jag? Jag är en fastighetsmäklare, byggmästare och hypotekslån upphovsman. Jag skulle aldrig rekommendera en kort försäljning. Varför? De tar en väldigt lång tid. Det är en förödmjukande process. Det är ett känslomässigt dränerande upplevelse. Det har en negativ inverkan på din kredit värdering (inte riktigt så illa som avskärmning), som liknar avskärmning. Det är inte bara värt de skador som du och din familj ta personligt. Dessutom, om din långivare skulle snarare du gör heller. Din långivare skulle hellre bara ändra dina nuvarande lånevillkor, till termer du har råd och låta dig stanna i ditt hem. Den enda person som skulle rekommendera att du gör “kort försäljning” av ditt hem är någon som får en provision.

Du kan kontakta din långivare själv och hacka dig igenom processen. Processen är inte svårt att förstå. Problemet är att din långivare är att ha så många problem som du. Jag skulle rekommendera att du gör det själv om du har erfarenhet av Utlåning System och är bekant med hur det fungerar. Det du inte är bekant, rekommenderar jag att få en professionell för att hjälpa dig att förhandla. Men, det finns bra och dåliga “Loan Modification Förhandling” bolag. Din bör tala mycket noga med det företag du väljer. Ställ frågor. Få referenser deras framgång från kunder som rekommenderar dem.

Men, anser inte heller en avskärmning eller kort försäljning, om inte din situation är så desperat att du omöjligen kan göra någon utbetalning nu, eller i framtiden. Jag förhandlar “lån ändringar” för en levande. Jag försäkrar er om att detta är det bästa möjliga svaret på vad du ska försöka att göra om du är bakom på dina lån och långivaren slår dig med mail och samtal. Med ett lån förhandlare, kommer du att få några fler samtal. men, åtminstone försöka hålla ditt hem.