kort försäljning avskärmning

Med rekordmånga utmätningar resulterar i rekordstort antal människor som söker på internet för hjälp för att undvika eller stoppa avskärmning, måste det finnas en blandning av termer som folk inte förstår. Kort försäljning avskärmning är en sådan term.

Egentligen finns det inte något sådant som “kort försäljning avskärmning”. Men villkoren är relaterade. Här är hur.

Utestängning är den rättsliga process som en inteckning långivare använder för att ta i besittning och ägande av ett hem där låntagaren (husägaren) inte har gjort sina månatliga inteckning betalningar. Utestängning är ungefär som bil återtagande när någon inte har gjort sin bil betalningar. Men det finns många fler rättsliga åtgärder att vidta.

En person som inför avskärmning har att betala lånet långivaren för att stoppa eller undvika utestängning, men det finns alternativ på hur man betalar. Tyvärr har inte alla alternativ är tillgängliga i varje situation. Till exempel kan en inteckning långivare vara villig att fördröja en betalning, men låntagaren kanske inte kan göra betalningen även om den är försenad.

Ett alternativ som är tillgängliga är ibland en kort försäljning. En kort försäljning är när en låntagare säljer sitt hem för en mängd kort för det faktiska belopp som betalas på bostadslånet. Till exempel kan en person som är skyldig faktiskt $ 100.000 på sitt bostadslån. Långivaren får ta emot $ 95.000 om låntagaren säljer hemmet.

Långivare är inte skyldiga att acceptera kort försäljning eftersom de kommer att erhålla mindre än det faktiska skuldbeloppet på bostadslån. Men på grund av kostnaden för avskärmning, kostnaden för att upprätthålla ett tomt hem, och det okända tid och pris för att sälja ett hem, kan en långivare vara villig att acceptera en lägre payoff. Det kan spara långivaren pengar.

Sammanfattningsvis finns det inget sådant som kort försäljning avskärmning. Kort försäljning är ett alternativ som är tillgängliga i vissa fall för att undvika eller stoppa avskärmning.

Den här artikeln är allmän information. Om du har några frågor av något slag om att undvika avskärmning, prata med en advokat licensierade i ditt tillstånd.

Denna artikel kan publiceras, men ordalydelsen får inte ändras och författaren länkar måste vara aktiva.