köper för första gången en vägledning för första gången köpare

Du har bestämt dig för att köpa ett hem – men vad händer sen? Den labyrint av juridiskt arbete, förhandlingar, hantera lantmätare och advokater, hitta en bra inteckning affär och oroa din affär faller igenom, är tillräckligt för att göra någons hår står på ända. Då har du fått för att faktiskt hitta ditt drömboende.

Att köpa ett hus är en av de största ekonomiska beslut du kommer att göra i ditt liv. Det är en lång och komplicerad verksamhet, vilket samtidigt spännande är ofta förenat med stress och oro. Men lyckligtvis finns det en hel del goda råd kring att hjälpa dig att göra ditt hem-köpupplevelsen så enkelt och problemfritt som möjligt.

Efter att hitta ett hem som du gillar, vilket kan ta allt från några dagar till flera månader, accepterade processen från att ha ditt erbjudande till slutförandet av försäljningen tar cirka 12 veckor.
Det är viktigt att ha en god förståelse för processen eftersom det kommer att hjälpa dig att undvika några av de mest vanliga misstagen vid fastighetsförvärvet. Vi har förberett en introduktion till hemmet-köpprocessen för att hjälpa dig att förstå hur det hela fungerar, hur man planerar det och vad man ska se upp för. Efter att ha läst detta bör du ha en bättre uppfattning om vad som väntar och hur man ställer ut för att köpa ett hem känsla förberedd och redo att gå!

Steg 1 – ta reda på hur mycket du kan låna

Vi rekommenderar alltid att du förstår hur mycket du kan låna innan du börjar leta efter en fastighet. Detta kommer att hjälpa dig att skapa en realistisk budget. Faktorer som kommer att påverka hur mycket du kan låna, kommer att vara din anställning, din inkomst, det belopp som du har tillgängliga för en insättning och din månatliga utgifter.

Vid Stirling Inteckningar vi erbjuder bolån från en lista med över 8.500 olika inteckningar. En inledande diskussion med en av våra konsulter kommer att ge dig en uppfattning om hur mycket pengar du kan låna och de troliga månatliga avbetalningar. Om du vill ta din förfrågan vidare kommer vi att genomföra en klient finansiell översyn. Denna översyn kommer att göra det möjligt för oss att ge dig vårt fulla råd och rekommendation till dig på en viss inteckning som bäst passar dina behov. Denna översyn kommer att omfatta att ta uppgifter om din anställning, inkomst, deposition tillgänglig och inkomster / utgifter detaljer.
Om du är i HM Forces kan kvalificera sig för en utbetalning av £ 8500 LSAP, för att hjälpa till med insättningen på ditt nya hem. Detta är en lång tid före lön och din lön kontoret kommer att kunna ge dig fullständig information om systemet och om du uppfyller kraven för utbetalning.

När du är nöjd med vår rekommendation vi sedan kan ordna en principöverenskommelse från långivaren. Detta ger dig ett intyg om att omfattas av den information som du har lämnat är korrekta och undersökning av fastigheten är acceptabel långivaren kommer att ge dig en inteckning.

Steg 2 – Du är nu redo att starta ditt hus jakt.

Nu när du vet din budget du är i en bra position för att börja jaga de bästa hem för dig. Tänk på vad du letar efter i ett hem och prioritera de viktigaste faktorerna för dig:

The location. Behöver du ha nära till skola, arbete, familj, vänner, eller kollektivtrafik.
Antal sovrum och badrum
Storlek på viktiga rum t.ex. kök, vardagsrum
Vill du en trädgård? Eller är du nöjd med någon utanför utrymme.

När du har gjort en lista över alla de viktigaste aspekterna för dig, är du redo att gå och se mäklarna. De bör kunna ge dig en god uppfattning om huruvida du kommer att kunna få det du letar efter med den budget du har tillgängligt. Om du känner till de viktigaste sakerna för dig, då mäklaren ska kunna ge dig råd om en bra kompromiss.

När agenten vet vad du letar efter de bör kunna ge dig en lista med egenskaper och ordna visningar. Du vill förmodligen se några egenskaper och sedan skapa en lista.
Vi rekommenderar att du ser ett antal agenter som de kommer alla har olika egenskaper på sina böcker och du får en bättre uppfattning om priserna i området.

När du har sett ett antal fastigheter och har din lista, är det värt att gå in mer i detalj, innan du gör ditt erbjudande.

Kontrollera att huset är värt det begärda priset. Gör detta genom att få information om så många liknande fastigheter i samma område som antingen är till försäljning (vad är deras be priser?) Eller har nyligen sålt (vilket pris de sålde för?). Hur de jämför med din? Detta kommer att vara särskilt lätt att kontrollera om du köper en fastighet på en gård där det finns massor av liknande hus.

Vid jämförelser mellan husen, ha i åtanke att dess värde kan ökas genom faktorer såsom förlängningar, konverteringar loft, utrustade kök, som är i ett bra läge, eller vara ett helt nytt hus. Likaså kan värdet minska, till exempel på grund av tillägg som fyller hela trädgården eller vara i ett dåligt läge.

Steg 3 – Göra ett erbjudande

Innan ett erbjudande, finns det några saker du bör kontrollera:

Kontrollera om fastigheten är full besittningsrätt eller tomträtt.
Överens vilka verktyg och installationer kommer att ingå. Gör upp en lista över alla objekt med säljaren, eftersom detta kommer att undvika senare missförstånd.
Du kan också kolla saker som bygglov, om det finns planer för nya utvecklingar i närheten (vägar, nya hus etc), och förbund, men dessa bör granskas av din advokat senare under överlåtelsehandlingar.

Bestäm om du vill erbjuda det begärda priset eller om du tror att fastigheten är värt mindre, sedan minska ditt erbjudande därefter. Någon förhandling behövs för att få till ett pris som både du och säljaren är nöjd med. Kom alltid ihåg att det är i dödsboet agenter intresse att få det bästa priset för säljaren, inte köparen!
När ditt erbjudande har accepterats kommer vi slutför sedan resten av din inteckning ansökan med dig. I detta skede kommer du normalt att bli ombedd att betala en undersökning avgift till långivaren. Avgiften beror på vilken typ av undersökning du behöver och vi kommer att förklara alternativen för dig.

Vi kommer också att rekommendera en advokatbyrå för att agera å dina vägnar när det gäller inköp av fastigheten. De advokater genomföra en fullständig överlåtelse av fastigheten och fylla i alla nödvändiga sökningar för din räkning.

En inteckning erbjudande utfärdas till dig av långivaren med en kopia som kommer till vårt kontor. Vi kommer sedan att kontakta dig för att se till att du är nöjd med erbjudandet och dess villkor. Med erbjudandet accepteras och advokat nöjd med alla juridiska frågor han kommer då att ordna till valutaterminer.

Du lämnar över en deposition som återbetalas om du drar ur försäljningen. Detta är normalt 10% procent av köpeskillingen, men det är oftast förhandlingsbart. Om du inte har pengar för insättning på handen direkt, kan du ordna ett överbryggningslån från din bank. När du och din advokat är övertygad om att allt är i ordning, kan avtalen bytas. Du skriver en kopia av det avtal som skickas till säljaren, och säljaren tecknar en kopia av samma avtal som du tar emot. När avtal har utbytts (normalt genom de två solicitors) är juridiskt skyldiga att följa igenom med transaktionen båda parter. Du kan inte längre ändra dig – om du drar ut är det troligt att du kommer att förlora din insättning, och du kan bli stämd för kontraktsbrott.

Din advokat upprättar en överföring dokument och skickar det till säljarens advokat. När avtal har bytt din advokat förbereder utkast till överföring (om marken inte är registrerad det kommer att kräva en speciell typ av överföring eller “transport”). Detta dokument överför titeln av fastigheten från säljaren till köparen. När båda parter har kommit överens om förslaget, är det undertecknats av köparen och säljaren. Din advokat arrangerar slutförande och undertecknande av dina lånehandlingar. Din advokat kommer också att behandla slutförande och undertecknande av dokumentation om din inteckning, och kommer att ordna pengar för att vara tillgänglig på slutförandet av försäljningen.

Din advokat utför slutliga sökningar och förfrågningar Fastighetsregister kontroller utförs av din advokat, för att se till att ingenting är registrerat mot säljaren (eller vid Fastighets-registret om egendomen inte är registrerad). Problem såsom hemlig bolån eller tvister skulle bli upptäckt i detta skede.

Det kommer att finnas olika frågor för dig att ta itu med i upptakten till färdigställande. Det kommer att finnas några dokument som ska undertecknas och utbetalningar som ska göras: du måste betala avgifter Land Registry och stämpelskatt. Innan slutförandet du måste se till att alla villkor i avtalet har uppfyllts, såsom eventuella reparationer.

Du måste också ordna alla praktiska frågor i samband med rörliga hus.

Du flyttar in!

Äntligen! På dagen för färdigställande du får nycklarna och säljaren är skyldig att flytta ut.

På dagen för färdigställande har du också att betala återstoden av priset på huset (det överenskomna priset minus insättning som du redan har betalat), vanligtvis via din advokat eller conveyancer.

Du kommer att få överföringen dokumentet och lagfarter. Säljarens gärningar nu överlämnas till dig, och åtgärder vidtas för eventuella utestående inteckningar i fastigheten som skall betalas ut.

Efter fullbordan

Efter avslutad advokat har fortfarande olika detaljer för att binda upp. Din advokat kommer att:

i förekommande fall, informera din bolåneinstitutet, livförsäkringsbolag och hemmansägaren att försäljningen har avslutats
registrera överlåtelsen av äganderätten till fastighetsregistret. De kommer sedan att skicka handlingar till din inteckning långivare som kommer att hålla dem tills du antingen sälja fastigheten eller betala dina lån och betala stämpelskatt
skicka ett meddelande om färdigställande, inklusive en sammanfattning av de finansiella transaktionerna. Om du inte redan har betalat sina avgifter, kommer de att be för dessa nu.