köper för att låta är det för dig

Om du läser rubriken på denna artikel och tänkte för sig själv, “Låt det? Vad ska jag låta hända köpande? Och vad är det jag köper?”, Än denna artikel är definitivt för dig. Låt mig först konstatera att “köpa” refererar till ett hus och det andra, “låt” del, som avser att hyra det huset ut till någon annan. I grund och botten betyder det att du köper ett hus och låta någon annan betala lånet och leva i den. Det finns, som med allt, några riktigt goda aspekterna av denna typ av arrangemang, och några riktigt dåliga också. Detta är inte ett avtal om att ingå lättsinnigt för om du gör det, du mycket väl kan ångra det under hela din inteckning.

grunderna i köp låta avtalet
Köpa låta, eller köpa för att hyra, innebär helt enkelt en person att hitta ett hus, signering för ett lån, och sedan omedelbart hyra ut till någon annan. Huset ligger i köparens namn, men då är det avtal undertecknas över i en hyres-eller leasingavtal med en hyresgäst.

Varför skulle jag vilja göra det?
Detta är ett utmärkt sätt att generera några extra kassaflöde, köpa ett hus till senare sälja för vinst, eller köpa ett hus för att senare bo i själv.

extra kassaflöde
När du gör köpet av ett hus för att hyra ut till någon som du går igenom lånet processen precis som med alla andra hus. När du väl har etablerat avbetalning som du är skyldig varje månad kan du sedan ställa in hyran. Hyran Priset sätts av dig och kan bli vad du vill att det ska vara. Om du betalar $ 500 per månad och vill hyra för $ 800, du gör $ 300 vinst varje månad. Du kan sätta priset på hyran till vad du tror att marknaden kommer att bära.

köper för att sälja
Du kan få ett intresse bara lån, den typ av lån som vanligtvis har de lägsta betalningarna för de första åren, och köpa dig ett hus att hyra. Om man antar att i stället för dessa $ 500 betalningar per månad, och nu din inteckning är bara $ 400, men du fortfarande laddar $ 800, kommer du att ha en massa pengar att sätta tillbaka in i huset varje månad. Du kan, istället för att spendera eller spara resultatet från hyresgäster för personligt bruk, lägga det rätt in i huset i form av reparationer och uppgraderingar. De hyresgäster tror att de får en bra affär eftersom du ständigt gör bra saker till huset som de bor i. Du kommer att vara tacksamma och tacksam för de hyresgäster eftersom de kommer att betala för din inteckning och för de reparationer som du gör . Efter några år kan du sälja huset till ett högt pris kö till alla de saker du har gjort det och du kan göra en massa pengar på affären.
köpa för att leva
Om du inte har pengarna bara ännu att göra avbetalning än kanske du kan överväga att hyra din bostad ut ett tag tills du kan komma till punkt där du har råd att bo i det. Eller kanske du vill köpa en sommarstuga men inte har möjlighet att göra så. Du kan nu köpa och hyra ut den tills du har de resurser som finns för att ta på sig de extra amorteringar själv.

Om det låter för bra för att vara sant …..
Att hyra är inte det underbart, förvånansvärt enkelt sätt att göra horder av extra pengar och bli nästa stora fastighetspamp. Det finns vissa negativa till det också.

Hyresvärdar och andra dåliga saker
Om du köper och hyr ut ett hus, är du hyresvärden. Du måste se till att hyresgästerna betalar hyran i tid, du måste fixa saker som går sönder eller om du inte kan fixa dem, du måste betala för att få någon att komma ut och rätta till dem. Du måste se till att du har hyresgäster som inte kommer att riva upp huset och lämna det är spillror när de lämnar, speciellt om du hyr för att sedan sälja för en vinst. Varje hyresvärd kommer att säga att hyra till bra hyresgäster är en stor upplevelse, men hyra för dåliga hyresgäster, ingenting kunde vara värre. Om du inte får hyresgäster som kommer att behandla den egenskapen lika bra eller bättre än du kommer, än du kommer förmodligen att sluta förlora pengar på affären.

Vad händer nu?
Om du känner för rollen, eller ska jag säga, är jobb, av en hyresvärd för dig, än att gå ut och börja leta efter någonstans att köpa. Se till att du har en klar uppfattning om vad det är som du vill göra med den egenskapen och få det lån som är mest lämpliga för din situation. Om du inte tror att du väl kommer inte få kallas för att fixa taket, försegla VVS, sprayen för termiter, eller någon av de många andra saker som måste göras för ett hus, än kanske du borde hålla dig borta från att vara en hyresvärd. Kanske det enda som är värre än att hyra för dåliga hyresgäster hyr från en dålig hyresvärd.