köpa låta vilken inteckning är rätt

Köp låta blir mer och mer populärt på grund av det låga ränteläget och den till synes attraktiva intäkter från hyresfastigheter. Om du funderar på att köpa ett hus för att låta, så du behöver veta om köpa-till-låt inteckningar. Dessa bolån är ganska ny, och är något annorlunda från vanliga bolån. Här är några användbara tips som hjälper dig att avgöra om köpa-till-låt inteckningar:

Hur är buy-to-låt inteckningar annorlunda?

Köp-till-låt inteckningar skiljer sig från traditionella bolån, främst på det sätt att det belopp du kan låna beräknas. Med en traditionell inteckning, är det belopp du kan låna baseras på din inkomst. Med buy-to-let bolån, är det belopp du kan låna baseras både på din inkomst och eventuella hyresintäkter kommer du att tjäna. Detta kan tillåta dig att låna mer pengar än du normalt skulle kunna för en inteckning. Dock kommer någon inteckning du har på din nuvarande bostad minskar det belopp som du kan låna

Vad kostar det?

Köp-till-låt inteckningar är som vanliga bolån och så deras pris varierar från långivare till långivare. Men i allmänhet de är dyrare än vanliga bolån. Långivare kommer vanligtvis låna upp till 85% av fastighetens värde, men du kan bättre erbjudanden om du lägger ner 20 eller 25% som en delbetalning. Räntorna är oftast högre än traditionella hypotekslån, men priserna har sjunkit eftersom fler långivare in på marknaden. Det belopp som du har råd att betala tillbaka bör ses mot hyran kommer du att tjäna. Generellt bör den hyra du kommer att få vara runt 130-150% av inteckning återbetalning.

Var kan jag få en buy-to-let inteckning?

Köp-till-låt inteckningar kan erhållas från ett ökande antal långivare. En av de största byråerna är föreningen för Residential Letting ombud (ARLA), även om det finns andra alternativ, och det lönar sig att shoppa runt för bästa deal.

Vilka är farorna?

Farorna, som med alla lån, är att du inte kommer att kunna göra återbetalningar. Detta är ännu mer av en fara för hyresfastigheter, för om egendomen inte är närvarande hyrs du förlorar värdefull inkomst, samtidigt som fortfarande betalar inteckning. Om du inte kan hyra ut din fastighet för en stund då du kan förlora både din hyresfastigheter och din vanliga hem på grund av ökade skulder. Se till att den egendom som du väljer är önskvärt och att det finns efterfrågan på det pris du vill ladda. Dessutom måste du komma ihåg att buy-to-låt inteckningar inte regleras på samma sätt som vanliga bolån, och så du är mer öppna för att vilseledas. Men om du ska köpa en fastighet för investeringar, då en buy-to-let inteckning kan vara det bästa alternativet för dig. De är särskilt användbart om du funderar på att investera i en fastighet som ligger något över din normala budget.