köpa låta inteckningar

Såvitt investeringar går, är fastigheten ett av de säkrare satsningar. Att köpa ett hus för att släppa ut kan vara ett säkert och lönsamt sätt att sätta extra pengar att använda, och ett bra sätt att utöka dina tillgångar. Medan vissa tillvägagångssätt låter som en rent kommersiell övning, kan föräldrar köpa också en plats för sina barn, som de sedan tar ut dem hyra för. Detta kan ses som investeringar i både din och din familjs framtid.

Inteckningar finns för uthyrning egendom brukade vara föremål för högre räntor än vanliga bolån, men på senare år har detta förändrats. I ett aktivt försök att stimulera tillväxten i den privata hyressektorn av marknaden, har räntorna sänkts och kriterier göras mer flexibel. Detta ledde till ett uppsving i mängden av fastigheter köps som inkomstbringande investeringar.

Föreningen för Residential Letting ombud (ARLA) kör Buy-to-let initiativ för att uppmuntra privata investeringar i hyresmarknaden. Med på en agent kan bidra till att öka förtroendet för din långivare att du vet vad du gör – en uthyrning agent kommer att ge dig råd om lämplig fastighet och hur man ska hantera det. Under en bindning system som medlemmarna i ARLA tillhör de kan också ge ersättning om det finns ett problem med hyran eller avlagringar.

Hyran du laddar, som en tumregel bör vara ca 150% av din månatliga amorteringar. Detta bör omfatta alla tillhörande kostnader – samtidigt låta kan vara lönsamma att du bör ta hänsyn till den tid och kostnad inblandade. Inte bara måste du hitta och köpa lämplig fastighet, men du kommer att förvalta det väl, om detta innebär underhåll, inredning eller reklam. En agent kan ta hand om en del av dessa uppgifter, men tänk på att du kommer att få betala sina avgifter. Generellt bör du tänka på att köpa för att låta som en medellång eller långsiktig investering.

Du bör alltid se till att en professionell agent eller advokat upprättar hyreskontrakt och avtal. Även om du kan köpa “färdiga” leasingavtal, dessa är inte tillräckligt omfattande för att förlita sig på. Kom också ihåg att ta med en inventering av alla möbler och inredning i fastigheten.

Övriga kostnader att tänka på är: Försäkring – både byggnader och innehåll, plus att du kanske vill ta ut hyra skydd i fall en hyresgäst inte betalar. Serviceavgifter och underhållskostnader – försöka se till att fastigheten kommer att kräva ett minimum av underhåll och reparationer.