köpa låta inteckningar – investera för att låta

Fler och fler människor hoppar på buy-to-let tåget. Med erfarna hyresvärdar lägga till sina fastighetsportföljer, ökad efterfrågan från hyresgäster och attraktiva köp-till-låt bolåneräntor, kan detta vara en bra tid att överväga denna typ av investeringar.

Det grundläggande kravet på en buy-to-let egendom är att den är i stånd att producera tillräckligt med hyresintäkter för att täcka amorteringar och kostnader. Det är uppenbart, då måste det noga överväga att hitta rätt objekt i rätt område. Det verkar som, efter några år av mediokra prestanda, är London gör en come back på köpare listorna. Inom huvudstaden, det finns variationer i marknaden, men östra London och uppgradering av området för OS är motiverande investerare på fastighetsmarknaden. Andra stora städer är värda att beakta också och universitetsstäder locka ett stort antal blivande hyresgäster.

Det finns också en statlig förutsägelse av en ökning på mer än 2 miljoner extra hushåll i Storbritannien under de kommande 10 åren eller så. Detta beror delvis på den tendens mot mindre hushåll och även till en stadig ökning av invandrare från andra EU-länder.

När det kommer till en buy-to-let inteckning, hypoteksinstitut måste veta att fastigheten kommer att generera tillräckligt med intäkter för att täcka lånet och kostnader innan man överväger att bevilja ett lån.

Kostnader som skall beaktas är underhåll, byggnader försäkringar, reklam, revisorernas arvoden och avgifter hantering.
Det kan också malas hyra som ska betalas, och om du låter ut lokaler med tre eller fler våningar och flera personer (fem eller fler), det finns licenser för att betala för samt troliga förändringar till fastigheten för att uppfylla säkerhetskraven. Minns att möjliggöra perioder när fastigheten är obemannat. Tyvärr avbetalning slutar inte när hyresintäkterna gör!

När det gäller skattemyndigheten är oroad du har ett ansvar för att informera dem om att du är nu en hyresvärd. Det finns en fin på £ 100 om du inte gör det inom 3 månader. Intäkter från uthyrning ska beskattas enligt schema A och, beroende på din totala inkomst, betalar du mellan 22 och 40 procent. Utgifter, med undantag av den del av en inteckning som går till att återbetala kapitalbeloppet, är tillåtna och kan kvittas mot intäkter.

Initiala kostnader för köp av bostad kommer sannolikt att vara hög och på grund av detta är det lämpligt att tänka på ditt företag som en långsiktig investering, säg, 10 år eller mer.

Om du beslutar att sälja fastigheten, kommer Vermögensteuer (CGT) att debiteras, förutsatt att värdet har ökat. Den CGT räntan är i steg med inkomstskatten så samma nivå kommer att tillämpas. Det är en årlig CGT ersättning på £ 8800 per person (2006/7). Par som är delägare kan kräva en ersättning varje. Det är lite mer hjälp när det kommer till kona lättnad. Efter de första två åren finns det en kona lättnad rabatt på 5% per år, fram till år 10. Detta för att möjliggöra för inflationsfaktorer.

Hyresgästen är ensam ansvarig för kommunalskatt betalningar. Det finns ingen kommunalskatt avgift för de första sex månaderna efter en tom fastighet, men efter att du måste betala en rabatterad kurs. För obesatt möblerad bostad får du även en rabatt.

Det finns några bra erbjudanden som kommer igenom på inteckning front, med några intressanta fast ränta och kära och antalet specialiserade buy-to-let långivarna har ökat de senaste åren. Deras villkor varierar och det är viktigt att kamma igenom det finstilta ett se till att du förstår allt helt.

Det enkla sättet att göra detta är genom att logga in på internet och söka efter en inteckning mäklare – här hittar du alla råd du behöver. De har tillgång till alla de inteckningar som erbjuds och är helt up-to-date. De kommer att söka åt dig och komma rätt inteckning för dina behov, till bästa möjliga pris.