köpa låta inteckningar. hyresvärdar inför nya regler.

Som hyresvärdar vet, det finns en enorm efterfrågan på små egenföretagare innehålla enheter, särskilt i universitetsstäder. Men som från början av denna taxeringsår, är hyresvärdar inför nödvändigheten att ha en byggnad licensierad för inflyttning om fastigheten är på minst 3 våningar och flera orelaterade hyresgäster upptar det.

Även om detta är ett problem för de mindre nogräknade hyresvärdar, kommer det tjäna till att hjälpa dessa hyresvärdar som vill in på marknaden. Det beror på striktare reglering kommer att bidra till att övertyga fler bolåneinstitut att dessa större fastigheter som är lämpliga för uppdelning i mindre enheter, är acceptabla för en köp låta inteckning.

De licenser som infördes den 6 januari i år är bara en del av en tre långvarig attack mot fastigheter i flerfamiljshus.

licens för flerfamiljshus
Dessa licenser är ett steg för att förbättra standarden på bostäder. De utfärdas av din kommun och beräknas kosta runt £ 100 för varje person för ett femårigt licens. Den föregående inspektionen kommer att fråga om brandföreskrifter och storleken och arrangemanget av rum och faciliteter. Även hyresvärden kommer att bedömas med avseende på de pågående arrangemang för förvaltningen av fastigheterna. Och vad händer om en hyresvärd försöker undvika denna licens? Det kommer att bli böter på upp till £ 20,000!

Hyresvärdar hittar mer information om detta på: www.propertylicensing.gov.uk

bostäder hälsa och säkerhet klassificeringssystem
Denna förordning är orolig för hur byggnadens tillstånd kan påverka hälsan hos dess invånare. Hyresgästerna kommer att kunna ringa in inspektörer som ska ha befogenhet att kräva reparationer och fina hyresvärdar £ 5000

Hyresgaranti system
Denna kommande förordningen påverkar hur insättningar hålls och administreras. Detta resulterar från forskning som visade att vissa Hyresvärdar vägrade att återvända insättningar och några uppdiktade tvivelaktiga skäl för avdrag. Så från och med oktober alla insättningar kommer att hållas i officiella System Hyresgaranti. Detta innebär i princip att depositionen ska innehas av en stödordning administratör som är, i praktiken, neutral. Sedan i slutet av hyresförhållandet, både hyresvärden och hyresgästen måste informera systemet administratören att antingen hela Depositionen återlämnas till en part eller en del av fyndigheten återvände till båda parter och system administratör måste betala ut i enlighet med överenskommelse inom 10 dagar efter mottagandet av anmälan.

Om enighet inte kan nås mellan hyresvärden och hyresgästen ordningen administratör kommer att behålla depositionen tills antingen hyresgästen eller hyresvärden erhåller ett slutligt domstolsbeslut som anger hur stor andel av den inlåning varje rätt. Ordningen administratör kommer då omedelbart betala ut i enlighet med domstolsbeslut.

Om ett system administratör returnerar en insättning, måste de göra det med ränta med en hastighet ännu inte anges av regeringen. Eventuell ränta utöver detta kommer att behållas av ordningen administratören och kan användas för att finansiera administrationen av TDS ordningen.
Den TDS Scheme införs som en rättelse till Housing Act 2004.

Enligt vår uppfattning kommer den kortsiktiga resultat av alla dessa regler är att fattigare standard egenskaper kommer att stänga när hyresvärden kommer att vara antingen oförmögen eller ovillig att uppfylla. På längre sikt kan antalet fastigheter stiger väl igen och vara på en högre standard än den nuvarande lager av sådana egenskaper.

Med detta sagt, hyresvärdar är säker på att öka hyrorna i ett försök att kompensera för de extra kostnader för att följa de ställs inför.