köpa låta inteckning punkter att fundera

Du kanske har bestämt att du vill komma in i branschen av egendom uthyrning. Om du gör, är det osannolikt att du kommer att kunna köpa fastigheten direkt. Så ditt första steg är att leta efter ett köp låta inteckning.

En brittisk köpa låta inteckning är inte svårt att få, speciellt nuförtiden. Ett ökande antal långivare att komma in i verksamheten. Men det finns några saker du måste vara medveten om.

• Först och främst – ALDRIG frestas att dölja från en blivande långivare som du planerar att släppa ut fastigheten som ett företag. De flesta “vanliga” bolån har klausuler som utesluter släppa ut för vinst. Så om du gör detta kan du finna dig i allvarliga problem.
• När du ansöker om en buy-to-let inteckning, är du sannolikt att finna att långivaren inte bara tittar på din egen inkomst, eller vid värdering av fastigheten, när man beslutar hur mycket att låna. De kommer också vill överväga den potentiella hyresintäkter. Om du vill att uppskatta detta, är det bästa sättet att posera som en blivande hyresgäst och göra förfrågningar om liknande hyresfastigheter i grannskapet.
• Många buy-to-let bolåneinstitut kräver att den troliga månatliga hyresintäkter bör vara minst 125% av den månatliga inteckning betalning. Vissa kräver att det bör vara minst 150%.
• Vanligtvis kommer du att upptäcka att du behöver en större insättning för en buy-to-let inteckning än för en vanlig standard inteckning. Det kan ofta vara 15% eller ens 25%. Om du har kapital i ditt befintliga hem, med hjälp av detta kan vara det enklaste sättet att få tag på fyndigheten. Du kanske kan förhandla fram en mindre deposition, men kom ihåg att ju större insättning du betalar, desto bättre villkor får du på ditt lån.
• Återbetalningar på en köp låta inteckning inte uppfyller kraven för skattelättnader. Men de kan ställas mot den skatt på hyresintäkter. Så kan arvoden till ombuden, om du anlitar ett ombud, samt underhåll och underhållskostnader för fastigheten.

Om du hittar allt detta förvirrande, skulle din bästa planen vara att hitta en oberoende inteckning mäklare som specialiserat sig på köp låta inteckningar. En mäklare skulle kunna guida dig genom processen, förklara alla ins-and-outs, och hitta långivaren passar bäst för dina behov.