köpa förvaltningsfastigheter med omvänd inteckning

Jag får en massa samtal och mejl från låntagare som vill ta skydd från ekonomin. Som ni vet börsen har förlorat 40% och folk känner kläm. Tänk dig att vara 70 år gammal och ser ditt livs besparingar halveras.

Tja, är en hel del av dessa människor kallar mig undrar vad de kan göra med hjälp av omvänd inteckning som investeringsstrategi. Förra veckan hade jag ett par kalla mig vilja ha en omvänd inteckning för sina $ 250.000 hem. De ägde det fria och tydligt och letade efter ett sätt att lägga till en investering tillsammans med intäkter för att förbättra deras situation.

Planen var att få en omvänd inteckning för sin primära bostad och köpa en annan $ 100.000 hem för kontanter. De skulle flytta ut från den huvudsakliga hem, hyra ut, och bor i mindre hem. Det stora huset skulle producera dubbelt hyran för den mindre och de skulle åtminstone ha tillräckligt skydd som bor i mindre hem.

Det verkade som en anständig idé utom omvänd inteckning inte tillåter detta scenario. Omvänd inteckningar är för primära bostad hem bara. I detta scenario i hemmet inte längre skulle vara det primära bostad efter det att paret flyttat ut. I teorin långivaren kunde genast ringa anteckningen förfaller till betalning om paret flyttade ut eftersom det var deras avsikt att göra detta från att få gå. Men som förmodligen inte kunde bevisas och långivaren skulle ge dem 12 månader innan du ringer anteckningen.

Omvänd inteckning regler reglerar inte hur pengarna används efter långivaren medel för inteckning, men det styr vem en kvalificerad låntagare. Detta är fallet låntagare måste vara i kontakt med sina långivare efter finansiering om de planerar att göra något ovanligt. Till synes små saker kan ha stor inverkan låntagarens liv.