köpa ett hus efter konkurs – saker att tänka på

Konkurs kan göra att få någon form av finansiering mycket svårare. Men det är inte omöjligt längre att få finansiering, även några dagar efter fullgörandet av en konkurs. Men, är att få ett lån strax efter en konkurs en smart sak att göra?

Det kan vara frestande att köpa ett nytt hem, ny bil, etc, efter en konkurs ansvarsfrihet har du ingen skuld kvar. Du kommer förmodligen känna att du har råd med ett större hus betalning. Här är några faktorer att tänka på innan du bestämmer dig för ett nytt hus betalning.

Förskottsbetalning straff – Nästan varje subprime lån (dåliga krediter lån) kommer nu med en förskottsbetalning straff. Denna påföljd är vanligen cirka 6 månader till ett värde av hus betalningar. Den förskottsbetalning straff varar vanligtvis 2-3 år. Det betyder, om du vill att refinansiera eller sälja ditt hus i denna tid, kommer att göra det mycket svårt, om inte omöjligt att sälja eller refinansiera. Det betyder att du är låst i. När du registrerar dessa inteckning papper du absolut måste göra dessa betalningar. Om du inte har den mängd av förskottsbetalning straff i besparingar, är du låst till att göra de betalningar eller förlora huset.

Två år Mark – Tänk på att efter 2-3 år från dagen för konkurs ansvarsfrihet kommer hypotekslån vara mycket lättare att få. Med en liten handpenning, kanske du även möjlighet att få ett hypotekslån utan en förskottsbetalning straff. Så, om du är inom 6 månader eller så från 2 år märket. Det skulle vara smart att vänta ut det och ha fler alternativ bolån.

Ställa dig upp för misslyckande igen? Upplåningen för mycket? – Om du bestämmer dig för att köpa ett hus. Köp en som du vet att du kommer att ha råd. Gör max som inte själv ut på kredit, lever ända fram till kanten av din inkomst. Om din inkomst plötsligt sjunker, kommer du vill vara säker på att du fortfarande har råd med ditt hus betalning. Var försiktig med hur mycket hem du behöver köpa.