köpa ett hem och bolånekrisen

Medan det finns flera orsaker till den nuvarande bolånekrisen, ligger en del av ansvaret med låntagare som köpt hem och tog ut inteckningar de kunde inte riktigt råd med. Många människor som gjorde detta har hamnat skadar sig själva, och i en klassisk dominoeffekt, har negativt påverkat hela världsekonomin.

Tack och lov, människor som köper ett hem har nu möjlighet att stärka vår långsiktiga ekonomi och skydda sig genom att beakta och agera på god finansiell rådgivning. En av dessa viktiga råd är att leva inom sina tillgångar. Detta gäller oavsett om du köper ett hem eller välja vad du ska äta till middag.

Uppmärksamma punkterna nedan kan hjälpa dig att leva i ditt sätt, undvika utestängning, har mer sinnesfrid, och skapa större stabilitet i vår nationella ekonomi.

1.Don köp tills du har en tillräckligt stor handpenning. Det är fortfarande möjligt att få finansiering med små avbetalningar, men det är klokt att följa den traditionella riktlinje av en 20% handpenning. Om du gör det kommer att minska din skuld och ger dig en mindre inteckning betalning vilket innebär mindre ekonomiska påfrestningar och stress. Du kan behöva vänta för att betala en hög handpenning på ditt drömhus, men detta kan ge stora belöningar.

Tre. Spara tillräckligt med reserver. Avbetalning är stora kostnader och det är viktigt att ha tillräckligt i besparingar för att täcka dina betalningar bör du blir arbetslös eller ha oväntade nödsituationer. I själva verket de flesta lån kräver att du har en viss besparing för just detta ändamål. Genom att hålla minst tre till sex månaders avbetalning på ett sparkonto kan du hålla din kredit bra och undvika utestängning om en betydande ekonomisk utmaning uppstår.

Tre. Tänk alla kostnader för att äga ett hem. Vid bestämning av hur mycket du har råd som en bostad, bör du överväga bekostnad av inredning, förbättra och underhålla ditt hem. Hur mycket kommer säng, soffa, bord, stolar och gräsklippare, etc. kostnad? Du måste betala för din egen rörmokare nu. Kan du råd med både det hus du vill ha och alla de extra kostnader som går med att äga ett hem?

4. Tänk alla dina skulder. Det är viktigt att lägga alla dina nuvarande skulder (kreditkort skuld, lån auto, planer betalning) till ett belopp av din föreslagna hypotekslån. Kommer betala av skulden tar upp mer än halva din inkomst? När du köper ditt hem, kommer hem mycket pengar att köpas för sparande, investeringar och bara vardagen?

Du kan behöva utöva viss fördröjd tillfredsställelse och disciplin för att följa råden ovan, men detta kan innebära större glädje av huset du köper och spelar en roll för att förhindra en framtida bolånekris.