köpa ett hem i 2008-inteckning tips

Det verkar som du inte kan gå en dag med ut att höra någon dysterhet och doom nyheter om den vikande bostadsmarknaden och kreditmarknaden i USA just nu. Dessa nyhetsinslag gör det tyckas inte ett hus kommer att sälja och ingen långivare kommer att låna någon pengar för att köpa ett hem. Faktum är att inget kunde vara längre från sanningen, även med den vikande bostadsmarknaden och stramare riktlinjer utlåning har det aldrig funnits ett bättre tillfälle att köpa ett hem, men du måste vara medveten om några saker om din finansiering innan du börjar att handla för ditt första hem.

Det är ett faktum att bolåneinstitut har stramat upp sin utlåning riktlinjer och program, många inte ens gör 100% finansiering längre. För att du inte bara snurrar hjulen när du handlar för ett hem och att undvika att bli besviken bör du tala med en inteckning långivare först se till att du är lånelöfte för ett lån.

När du köper ett hem under 2008 är det ett bra val att använda en inteckning mäklare över en bank eller stora nationella långivare. Orsakerna till detta är många, men den främsta anledningen är att inteckning mäklare erbjuder de flesta program och är den mest flexibla. Om en långivare har ett bättre program en inteckning mäklare kan byta ditt lån till en annan långivare i ca 15 minuter. Detta kan inte göras med en bank eller nationellt långivare, du har fastnat med vad de erbjuder i hus och brinner det!

När du kommer till inteckning mäklare kontoret se till att du tar dig de senaste lön check stubbar, någon bank och pension kontoutdrag och din senaste 2 åren skatter. Detta gör det möjligt för mäklare att exakt uppge ditt inköp sortiment och hålla din skuld till inkomst nivåer kring 41% som anses acceptabla nivåer från de flesta långivare. Genom att vistas på acceptabla nivåer skuldkvoten ditt lån är mindre sannolikt att nekas i emissionsgarantier.

Medan köpa ett hus under 2008 kommer att bli svårare blir det inte omöjligt om du tar rätt steg i början och få en korrekt inteckning godkännande från en ansedd inteckning mäklare.