köpa ett hem, hypotekslån gratis

Det är möjligt att köpa ett nytt hem utan att tillgripa få ett bolån. Det är inte det enklaste eller snabbaste vägen att ta. Att köpa ett hem med kontanter kräver år av planering, börja i liten skala, en vilja att vara flexibel, och tålamod att vänta på slutresultatet.

Att köpa ett hem var en gång något som endast gjordes med kontanter. Det var inte förrän senare historia (strax efter andra världskriget) som bolån blev det normala sättet att köpa ett hem. Den utlåning industrin har också lossnat sina rutiner, vilket gör det lättare för fler människor att låna mer pengar – vilket resulterar i en ständigt ökande bostadsmarknaden.

Även med dessa konstlat höga priser, betyder det inte att ett hypotekslån är den enda vägen att gå. Det är fortfarande möjligt att köpa ett hem för kontanter. Det första steget är att spara. Ju tidigare du börjar, desto snabbare kommer du att komma dit. Hitta det billigaste stället du kan och hyra för en stund. Spara skillnaden mot ditt första hem.

När du har en tillräcklig mängd sparad, köpa ett litet hem inom din budget. Kom ihåg att platsen är alltid viktigt, men också leta efter ett hem med starka ben, vissa tecken, och funktioner som skiljer det (säg en stor gård eller ålder och kvalitet build). Köp, dekorera och göra någon ombyggnad av denna start hem med avsikt att vända och sälja den i framtiden. Börja spara din hyra och andra pengar igen.

Håll och öga på bostadsmarknaden. När marknaden saktar ner och blir en köparens marknad (när säljarna är ivriga att sälja) och när du har sparat upp en annan bit av pengar, är det dags att börja överväga en handel upp. Kontakta en fastighetsmäklare i ditt område (du kan behöva åka runt, inte alla av dem är snabba att plocka upp mindre bostäder). Låt dem veta din plan. När du hittar en köpare till ditt hem, börja leta efter ett större hem (med samma egenskaper som innan) som är inom priset på dina intäkter och besparingar. Tänk på att eftersom du betalar kontant, och kommer inte att behöva gå igenom den tiden och processen att få ett hypotekslån, kommer du antagligen behöva mer förhandlings utrymme än andra köpare.

Fortsätt tills du hittar ditt drömhus. Du kommer att kunna flytta in i hemmet med ut ett berg av skuld och utan att någonsin behöva förhandla branschen hypotekslån. Det kommer att ta lite tid, lite tålamod, och en viss flexibilitet, men det kommer att vara mer än värt det i längden.