köpa ett hem efter konkurs – hur länge ska du vänta med att köpa

Personer som är intresserade av att köpa sina egna hem strävar efter att upprätthålla en positiv kreditbetyg. Detta uppnås genom att betala räkningar i tid, med en låg skuld till tal, och så vidare. Trots flera långivare är ivriga att erbjuda bolån till personer med dålig kredit. Dessa inteckningar har en högre ränta, vilket ökar den månatliga utbetalningen. Även om en inteckning kan uppnås med dåliga krediter, är tillvägagångssättet något annorlunda för personer som har lämnat in konkursansökan.

två typer av konkurser

Det finns två typer av konkurser. Ett kapitel 7 konkurs innebär fullständig likvidation där skulderna inte behöver betalas tillbaka. Å andra sidan innebär ett kapitel 13 konkurs återbetala en del av skulden under en bestämd period. För det mesta, bör en konkurs vara det sista alternativet, och inte en quick fix till kredit problem. Många förklaringar orsaka en person att lämna in konkursansökan. Dessa inkluderar överskott kreditkort och konsumenternas skulder, höga medicinska räkningar etc. Långivare avgör kreditvärdighet på grundval av uppgifter i kreditupplysningar. En konkurs är en negativ kommentar som finns kvar på kreditupplysningar för tio år. Under hela denna 10-årsperiod, kan personer som ansökt konkurs förväntar sig att betala högre räntor på bil lån, inteckningar och kreditkort.

Hur länge ska du vänta innan du köper ett hem

Skaffa ett hem efter konkursansökan är genomförbart, ändå måste individer som har inlämnat följa specifika bestämmelser. För att få en inteckning efter ingivandet ett kapitel 7 eller kapitel 13, måste du vänta i minst två år efter konkursen är urladdat. Dessutom måste personer som har haft en konkurs fall ogillas också vänta två år innan du ansöker om en inteckning. Under denna 24-månadersperiod, rekommenderas att personens återupprätta sin kredit historia. Om möjligt, få en kredit från i minst tre till fyra borgenärer. Omedelbart efter en konkurs, en säker kreditkort, eller en hög ränta kreditkort är det bästa alternativet. Men när en god betalning historia etableras med dessa fordringsägare, kan du kanske få erbjudanden kreditkort med rimliga priser.