köpa ett hem – är du redo ekonomiskt

För de flesta kanadensare, köpa ditt hem är förmodligen den viktigaste investeringen du någonsin kommer att göra. Hur vet du om du är ekonomiskt redo för det ansvar som bostad kommer med?

Kanada Mortgage och Housing Corporation (CMHC) erbjuder dessa tips för att bedöma din nuvarande ekonomiska situation, att calculalte din månatliga utgifter och för att avgöra hur mycket hem och inteckning du har råd.

Beräkna din nettoförmögenhet – summan av alla dina tillgångar (inkluderar investeringar, sparande, fastigheter, fordon etc.) minus dina skulder, (bolån, billån, personliga eller studielån, kreditkort eller andra skulder). Din nettoförmögenhet är skillnaden mellan dina tillgångar och dina skulder och ger dig en visuell av din nuvarande ekonomiska situation och en uppfattning om hur stor handpenning du har råd.

Beräkna din nuvarande månatliga utgifter för att avgöra vilken typ av inteckning betalning bekvämt kan passa in i din budget. Dessa inkluderar löpande boendekostnader utgifter såsom hyra, verktyg, parkering och andra avgifter samt kabel / TV / Internet, skuldtjänstbetalningar, försäkringar, gas och reparationer för bilar, kläder, medicinska och dentala kostnader, barn kostnader sjukvård och dagligvaror.

När du har en tydlig bild av din ekonomiska situation, avgöra hur mycket du har råd med i månatliga boendekostnader. Dessa kostnader bör inte överstiga 32% av din brutto hushållens inkomster. Sammantaget bör summan av alla dina månatliga skuld belastning inte vara mer än 40% av din brutto hushållens inkomster.

För många människor, den svåraste delen av att köpa ett hem – speciellt en första bostad – är att spara tillräckligt med pengar för handpenning. Med CMHC hypotekslån försäkring, kan du köpa ett hem för så lite som 5% handpenning på godkänd kredit. Med vissa långivare som 5% och med kan vara en gåva från en släkting.

Efter att bestämma din ekonomiska bilden och om du är redo, kontakta mig för din inteckning finansiering och köpa hem av dina drömmar!

varmt,

mary Wozny