köpa ett fritidshus

Kom dock ihåg att inte alla långivare kommer att avancera en inteckning för att köpa ett andra (eller semester) hem, och att det i vilket fall som helst måste du visa att du har råd inte bara denna inteckning utan något annat som du kan ha. Om ditt mål är att släppa ut fastigheten under hela året, då ett bättre val av inteckning kan vara en buy-to-let inteckning som kommer att behandlas mer som en affärsidé, med det belopp du kan låna som baseras på den uppskattade hyresintäkter.

Den mest kritiska beslut är om du planerar att köpa en semesterbostad i Storbritannien eller utomlands.

hem

Om det är det förstnämnda, är du säkert mer benägna att hitta en villig bolåneinstitutet för inköp av ett andra hem i Storbritannien. Naturligtvis kommer du att leta efter en bra plats för ett fritidshus, och det blir allt mer viktigt om ditt mål är att släppa ut det i så många veckor på året som möjligt. Uthyrning överväganden kommer också att hjälpa dig välja antalet sovrum för ditt sommarhus. Eftersom majoriteten av semesterbostäder i Storbritannien bokas av familjer, kommer du att bli bäst av med en 2 eller 3-sovrum hus än en 1-sovrum lägenhet, till exempel. 85% av semester bokningar är nöjda med 3 sovrum-egenskaper, enligt branschstatistik.

När det gäller att finansiera köpet, kan det finnas skattemässiga fördelar beroende på vilken typ av inteckning du väljer. Du bör söka oberoende finansiell rådgivning för att hjälpa dig att fatta detta beslut.

Om du planerar att anställa en uthyrning eller förvaltning agent, kom ihåg att deras avgifter är benägna att ställa dig tillbaka några 15-30% av de utestående hyror. Agenter kommer också vara där för att påminna dig om att upprätthålla tillräcklig försäkring på ditt fritidshus (mer om det i ett ögonblick), vilket måste inkludera offentliga skulden täcka upp till minst £ 1 miljon och kommer att kosta mellan £ 200 och £ 450 per år.

& Och utomlands

Det är en helt annan boll-spelet om din semester hem är utomlands. Säkra en inteckning med en brittiska långivare på en fastighet utomlands kommer att bli mycket svårare, men inte omöjligt. Du kommer förmodligen att behöva hitta en hypoteksbank med verksamhet i det land där du tänker köpa. Ändå vara förberedd för den typiska “tak” på din maximala upplåning potential att vara mer än 40% av din nettoinkomst, efter löpande utgifter på ditt befintliga hem inteckning, skulder, räkningar och de utländska återbetalningar inteckning.

Räntor på utländska lån kan vara högre än i Storbritannien och är oftast rörliga. Vissa länder – Kroatien och Thailand, för att nämna två – tillåter inte bolån som innehas av utlänningar alls.

Naturligtvis kommer det att vara mycket viktigt att ta oberoende rådgivning och säkra tjänster av en engelsktalande advokat lokalt. Överväg att engagera en av de specialiserade företag i Storbritannien som inte bara kan ordna en utomeuropeiska inteckning för dig men guida dig genom hela processen för att köpa fastighet utomlands. Många av dessa specialister har lokala juridiska kontakter eller partners i andra länder.

Fritidshus försäkring

Du vet att du behöver det, men att faktiskt få försäkringen fritidshus (för att täcka byggnader, innehåll och offentligt ansvar) som erbjuder allt för att sätta ditt sinne till mods kan vara lättare sagt än gjort. Många försäkringsbolag är främmande för att de risker som är förknippade med hyresfastigheter och möjligheten att de ofta kommer att vara obesatt under långa perioder i taget.

Detta är sant om din stuga ligger i Storbritannien, men blir ännu mer akut om fastigheten är belägen utomlands, där frågor om risk och ansvar kan vara föremål för särskilda lokala förhållanden.

Återigen, det finns specialiserade försäkringsgivare som kan ordna semester hem försäkringar tecknas i London skrivna på engelska, med villkor som återspeglar lokala förhållanden. Dessutom, om det kommer till det värsta och du behöver för att göra ett påstående, kan detta ske genom en engelsktalande skadereglerare.

Så om att ha läst detta du eldas upp för att köpa din alldeles egna fritidshus, låt oss bara sammanfatta vad du behöver göra ..

* Bestäm om du ska du köpa hemma eller ombord. Titta på vad syftet med att köpa den här egenskapen är – för nöjes skull, investeringar, eller lite av båda, eller en långsiktig låt?
* Titta på dina finanser och använda vår snabba och enkla tjänster för att se hur mycket du kan låna baserat på dina ekonomiska förhållanden
* Dra sedan upp en budget så att du bekvämt kan råd fastigheten, inte att förglömma att omfatta försäkringar, låta agenter arvoden mm
* Om alla siffror lägga upp, så det roliga kan börja & hus jakt!