köpa en ny fastighet utveckling

Om du funderar på att köpa en fastighet, läs vidare för att upptäcka fem tips för att göra det mesta av din investering.

Gör din forskning
Inte alla byggherrar är samma, så det lönar sig att spendera lite tid på att undersöka de alternativ som finns i ditt valda område. Rabatter kommer inte alltid annonseras, så det är klokt att undersöka vilka utvecklare går in i administrationen, eftersom dessa sannolikt att förhandla om sina figurer.

Timing är viktigt
Köpare är sannolikt att få ytterligare rabatter genom att göra sina anbud i slutet av utvecklarens räkenskapsår. Sista minuten försäljningen är ett bra sätt för utvecklare att öka sina siffror, och många är överens om att rabatter eller incitament som inte skulle ha varit möjlig vid andra tider på året.

Det är dock viktigt att notera att vissa erbjudanden kan vara för bra för att vara sant. Utvecklare som vill sälja en fastighet för snabbt kan dölja strukturella defekter i sina fastigheter. Därför, när de inspekterar en fastighet, vara noggrann. Det är dedikerade “fastna” företag som erbjuder fristående byggnad inspektioner till överkomliga priser. Det kan också vara en bra idé att ta reda på om fastigheten är registrerad hos den nationella House Building Council, och därför ingår i deras 10-års skyddssystem. Att göra detta kan spara mycket krångel och pengar på lång sikt.

Vad säger det pris du?
När det gäller att få en bra affär för din fastighet, är det lätt att bli vilseledda av stora rabatter. Vissa utvecklare kan artificiellt höja sina be priser till senare släppa dem genom rabatter. I dessa fall, de priser du ser är inte alltid representativa för området eller fastigheten typen. Det är nu möjligt att kontakta fastighetsregistret och leta upp de genomsnittliga be priser för ditt valda område.

Är din status korrekt?
Omfattande kreditprövning kommer att göras om du behöver en inteckning eller någon annan kredit. Det är viktigt att kontakta en byrå kreditupplysning och se till att de uppgifter som finns i filen är korrekta och uppdaterade. Med utsikt över detta steg kan leda till dålig kreditvärdighet, vilket i slutändan kan påverka dina chanser att köpa fastigheten utveckling av ditt val.

Shoppa runt
Förutsätt inte att utvecklarens agenter eller långivare alltid kommer att se ut för ditt bästa. Det är klokt att engagera din egen fastighetsmäklare. Detsamma gäller för solicitors. Det rekommenderas att få minst tre olika offerter innan de accepterar deras villkor.