köpa en fastighet utomlands

Så för dem som planerar en utomeuropeiska inköp och vill se till att de inte blir bränd, här är några bästa tips för att se till att din köpupplevelse är så bekymmersfri som möjligt:

Ett. kontrakt

Aldrig underteckna ett avtal som du inte förstår (t.ex. om det är i ett främmande språk). Om två versioner levereras, dvs engelska och det lokala språket, be din advokat att bekräfta den engelska versionen är en riktig översättning. Alltid läsa kontraktet! Se till att du är fullt förtrogen med de villkor som du är på väg att gå med på. Specifika punkter att vara tydlig med är: • Vilken deposition krävs? Är det återbetalas och under vilka omständigheter? • För nya fastigheter, vad delbetalningar som krävs och när? • Vad ingår i priset och vad är kostnaden för extramaterialet? • Kontrollera grund slutdatum •

2. ordna finansiering

Om du behöver inteckning finansiering, få en “principöverenskommelse” för din inteckning innan de accepterar att köpa fastigheten, eller innan du skriver något kontrakt och betala en deposition. Om du ordna finansiering på fastigheten, se till att detta framgår i avtal och, om möjligt, försöka nå en “opt-out-klausulen” om lånet inte är överens (vilket kommer att säkerställa någon deposition betalas återbetalas). Kom ihåg din inteckning förmodligen kommer att vara i den lokala valutan och du måste ta hänsyn till effekterna av fluktuationer i valutakurserna. Men om avsikten är att erhålla hyresintäkter från fastigheten, kan det vara i den lokala valutan.

Tre. specialiserad rådgivning

Se alltid till att du söker specialiserad rådgivning från oberoende advokater, värderare, arkitekter och lantmätare innan man överväger ett köp utomlands. De bör ha goda kunskaper i din valda landets lagar och processer och känner till de närmare detaljerna är inblandade i att köpa en fastighet där. Det är viktigt att de bekräfta för er att alla erforderliga tillstånd, licenser och medgivanden planering har erhållits.

4. värdering

Innan köpet (speciellt med en återförsäljning egendom, oavsett ålder), säkerställa en oberoende värdering av fastigheten utförs, vilket bör påpeka eventuella problem med fastigheten – t.ex. sättningar, fuktiga, ledningar brister – och skulle också kunna belysa eventuella gränstvister.

Fem. nybyggnation

Om du köper från en utvecklare, är vad deras meritlista och hur länge har de varit handel? Finns referenser tillgängliga från tidigare köpare? Kontrollera jämförbara fastigheter i området och eventuella återförsäljning finns på samma utveckling. Om utvecklaren nämner “hyra avkastning”, vad är dessa baserade på? Kontrollera att de är genomförbara och har uppnåtts i det förflutna. Innan något åtagande, försöker ge dig själv en “avkylning” period, om du ser en “måste-ha” egendom och frestas att lägga ner en insättning där och då. Du måste vara säker på att du gör rätt val.

6. titel / äganderätt

Har byggherren eller säljaren har full äganderätt till mark eller egendom? Se till att du inte ärver en skuld på fastigheten innan du köper, som din advokat också kunna kontrollera. Till exempel, om exploatören har lånat pengar för att bygga utvecklingen och detta belopp har avsatts mot varje tomt som extra säkerhet till utvecklarens bank.

7. location, location, location

Göra grundlig forskning om lokala anläggningar och transporter. Människor dras till platser med en närliggande flygplats, speciellt om det serveras med en budget flygbolag. Men kom ihåg det finns inga garantier för att billiga flyg kommer att fortsätta på obestämd tid på en plats. Närhet till grundläggande faciliteter som restauranger, butiker och en strand är också viktigt. Prata med folk som redan bor / egen fastighet i området du vill få en bättre förståelse för hur det är att leva där. Och anser att fastigheten lågsäsong – många orter (stranden och skidor) är säsongsbetonad och praktiskt stänga när turisterna återvända hem.

8. lokala pengar

Öppna ett bankkonto i ditt valda land och, i förekommande fall, se till att du får ett certifikat för import för de pengar du tar in från ditt hemland. Ställ in stående order i ditt lokala bankkonto för att möta lokala räkningar och skatter. Underlåtenhet att betala din skatt i vissa länder såsom Frankrike, Portugal och Spanien, kan leda till åtgärder från myndigheterna.

9. extras

Tänk på att räkningar inte slutar på det begärda priset. Advokatarvoden, IVA, nationella och lokala skatter, måste försäkring, etc alla uppfyllas i värdlandet och kan ofta lägga till minst en ytterligare 10% till anskaffningsvärde. Se till att du är därför medvetna om de kostnader som tas ut av de rättsliga och statliga myndigheter för att köpa en fastighet i ditt valda land.

10. skatt

Kontrollera arv och inkomst av kapital skattelagar i det land där du köper. Till exempel i Frankrike dina barn automatiskt ärver rättigheter till ditt hus, din egendom kanske inte automatiskt vidare till din make och du kan därför behöva sammanställa ett separat testamente. Om du tar ett lån på en fastighet i Frankrike eller Spanien, kan det minska din skuld arvsskatt som det finns en skuld på fastigheten. Om du hyr ut din bostad kommer du att vara ansvarig för inkomstskatt

slutsats

Kom ihåg – fortsatt tydlig med dina mål. Du måste vara säker på varför du ska köpa och vad du hoppas uppnå. Är det för pensionering ändamål, enbart för semester, eller en investering? Du kan vara osäkra, t.ex. hade planerat att köpa i Spanien för semester och eventuell pension, men har nu bestämt sig för en framväxande marknad som Montenegro, där man hoppas kunna dra nytta av investeringen. Kan du verkligen råd riskerna med denna förändring av beslutet?