köpa en fastighet listad som kort försäljning

Investerare och kunniga verkliga köpare egendom vet att en kort försäljning notering kan beteckna en hel del väntar på att göras. Omvänt kan det tala om en utdragen förhandlingsprocess som skrämmer bort dem som behöver eller vill göra en fastighetsaffär snabbt och enkelt.
En kort försäljning är lite mer än en husägare att sälja sina fastigheter men med insikten att fastigheten kan säljas för mindre än det utestående lån som för närvarande spelas in mot det. Bankerna kommer vanligtvis överens om att denna typ av affär om husägare kan visa att hon eller han inte kan fortsätta göra avbetalning och att fastigheten är på väg till avskärmning.
Även om det ofta förtalad som utestänga på en fastighet snabbt, banker drar faktiskt borta från denna typ av verksamhet beslut. Utmätningar är kundförluster och ingen bank vill ha dem på sin portfölj. Det gör att banken ser tveksamt i ögonen på FDIC och den allra sista sak att alla finansiella institutioner vill risken är att ingå i byråns bevakningslista som en bank som kan stöta problem på vägen.
För detta ändamål bankerna kommer att tillåta husägare inför avskärmning för att sälja sina hem för mindre pengar än vad de är skyldiga, i hopp om att ta igen så mycket som är möjligt. Den korta försäljning krävs att låntagaren kommer att gå bort från både egendom och lån när transaktionen är klar, och skillnaden mellan inteckning balans och det faktiska försäljningspriset är en förlåtna skuld. Detta tillåter banker att skriva av sina böcker.

Låntagare som fick ekonomiskt i trubbel älskar denna typ av affär, trots allt, är en bra bit av pengar förlåtna, förblir kreditvärdighet intakt, och fastigheten är belägen på. Det är därför något märkligt att inte alla låntagare inför den hårda verkligheten för en förestående avskärmning faktiskt vet om det här alternativet. Alltför få inser att det finns hjälp och i stället låta sina hypotekslån chef för avskärmning, samtidigt oförmögen eller ovillig att söka andra alternativ.

Även om inte alla låntagare som skulle vara kvalificerade för detta förfarande tillämpas för programmet, finns det de som gäller, men är inte berättigade att delta. Låntagaren vill undvika utestängning och sälja sina hem som en kort försäljning notering måste bevisa för banken att de verkligen är skattemässigt oförmögna att bota sin inteckning standard och dessutom kommer inte att kunna sälja sina hem för det belopp som behövs för att betala av inteckningen i sin helhet. Medan bankerna försöker att inte göra det för svårt för husägare att följa, det finns en viss bevisbörda som måste uppfyllas.

Köpare som vill köpa ett kort försäljning listas bit av fastigheter vet oftast att husägare redan har genomgått den kvalificerade processen. Omvänt, de förstår att säljaren har ryggen mot väggen och att det kan finnas lite mer utrymme för förhandlingar. Även om banken kommer att vägra att sänka priset på fastigheten ytterligare, förhandlingar mellan köpare och säljare kan mycket väl resultera i reparationer görs till fastigheten på säljarens bekostnad. Även om processen att göra affären är långsammare, men det kommer med en rad förmåner! Du kan läsa mer om blankning och ändringar lån på platsen som vi rekommenderar: Loan Modification 411