köpa din första hem utan stress

Denna artikel tar upp många vanliga frågor första gången hem köpare ofta frågar. Det är ett måste läsa artikeln, med massor av värdefull information som kommer att spara både tid och pengar.

Först av allt, kanske du undrar vilken typ av kredit värdering du behöver för att säkra ett bostadslån. Idag är det svårare än någonsin att kvalificera sig för inteckning. Skärpta utlåning kriterier är orsaken. Den minsta kredit värdering du behöver för att kvalificera sig för ett lån i dagens ekonomi är 670. För att säkra de bästa priserna, är 750 eller högre där du måste vara.

Andra, kanske du frågar hur stort ett hypotekslån du har råd. Detta är en fråga du måste svara för dig själv och du måste vara helt ärlig. Tänk, du är den som känner din budget och dina nuvarande skyldigheter. Hypotekslåneinstitutens är bara där för att tala om hur mycket de är villiga att låna ut till dig. Det är mycket möjligt att få ett lån som är för stor för dig, så se till att du inte gör detta olyckliga misstag.

Tredje, före prata med hem långivare du behöver för att skapa en realistisk budget. Subtrahera din månatliga utgifter från din netto efter skatt månadsinkomst, och detta kommer att vara en bra utgångspunkt för att basera dina prognoser på vilken storlek inteckning du har råd. Glöm inte att utesluta din nuvarande hyresbetalningar, vilket naturligtvis inte kommer att vara närvarande när du äger ditt eget hem. Dessutom, glöm inte om rörliga kostnader såsom underhållning, besparingar, och vad skulder du har för närvarande, särskilt kreditkort skuld. Den månatliga gräns bör du observera hittas genom att subtrahera dessa kostnader från din månadsinkomst. Aldrig överskrider det högsta beloppet, och du bör vara fina.

Fjärde, få preapproved för ett bostadslån långt innan du startar ditt hus jakt. Detta kommer att spara massor av tid genom att begränsa din sökning efter bostäder till de du faktiskt har råd. En underordnad fördel blir att du kommer att tas på större allvar av säljare eftersom din finansiering alread uppradade. Att få denna finansiering är en mycket enkel process. Allt du behöver göra är att kontakta din långivare, och låt dem veta att du vill bli preapproved för ditt lån. De kommer att låta dig veta exakt vad du behöver tjäna mötet att göra det bästa av din tid. Typiska objekt de måste föra inkluderar kontoutdrag, stubbar lön, och information på din skuld.

Att köpa ett hem är en stressande upplevelse för de flesta första gången köpare. Men det absolut inte behöver vara. Genom att se till att du aktivt arbeta för att förbättra din kredit värdering, vet i förväg hur stor lån du kvalificerar dig för innan du påbörjar hus jakt, skapa och arbeta inom en realistisk budget, och få lånelöfte långt innan du börjar din sökning på allvar , kommer du att vara ljusår före i spelet. Se till att du gör dessa saker kommer definitivt att göra att köpa din första hus mindre stressande och roligare.