köpa din egen pembrokeshire ö

Någonsin velat äga en egen ö? Nu är det dags att hoppa! Skokholm ö utanför kusten i Pembrokeshire är upp på auktionen block. Denna 247 tunnland Three Mile Island har varit i privat ägo sedan 1646 då den köptes från earlen av Pembroke för £ 300 x William Philipps. Familjen förbereder sig nu för att sälja ön till Wildlife Trust of South och West Wales för £ 750.000 till möta arvsskatt. Beslutet att sälja ön kom efter döden av Mrs Osra Lloyd-Philipps.

Det förtroende har föredragit budgivare status, eftersom det har arrenderat och förvalta ön för mer än femtio år. Det förtroende har redan tagit upp hälften av det totala beloppet, och är i färd med att vädja för återstoden.

Ordet Skokholm är av nordisk ursprung och det betyder trädbevuxen ön. Ön står väl upp till sitt namn och dess trädbevuxna stränder är hem för en mängd fågel vilda. Denna ö tillsammans med dess två grannar utgör en av de viktigaste grogrund för havsfåglar i Europa. Bland flockarna är Manx liror, lunnefåglar, petrels Storm, tordmule, sillgrisslor och Strandskator. Skokholm utsågs en? Område av särskilt vetenskapligt intresse “och som en? Europeisk Natura 2000” bevarande webbplats. Ön först kom in i rampljuset när författaren Ronald Lockley inrättade den första fågelstation i Storbritannien där 1933.

Det finns ingen elektricitet på ön och inget rinnande vatten. Det är en 18th century bondgård, två kvarter boende för besökare och vakter, och en plats laboratorium för fältstudier. Fyren på spetsen av ön ägs av Trinity House, är det inte ingår i försäljningen. Det finns inga duschar och endast två kemiska toaletter på ön. Solpaneler kör den lilla mängden elektronik och kök drivs med gasol.

Skokholm är en uppskattad juvel till Wildlife Trust, anser de att det en magisk plats där naturen är fortfarande orörda och man inte har infört sin vilja på jorden. Det förtroende arbetar mycket hårt för att samla in pengar för att köpa ön och är positivt att de kommer att lyckas. De får hjälp från alla de olika vilda truster.

Så om du vill köpa den här ön, kommer ditt pris vara över £ 750.000 och du bättre kunna höja det snabbt. The Wildlife Trust of South och West Wales bestäms och de har en hel del supportrar bakom dem. Kanske ska du bara nöja sig med en fin bit av naturen någonstans på fastlandet och lämna denna vackra ö för varelser i himlen, havet och skogen.

Å andra sidan, om du vill göra en donation till stiftelsen så att de kan köpa Skokholm, kan du skicka ett checken på “Skokholm Appeal” till Wildlife Trust of South och West Wales, The Nature Center, Fountain Road , Tondu, Bridgend, South Wales CF32 OEH. Alternativt, ring 01656 724100 för att göra en donation genom telefon.