köpa dåliga lån för att rädda marknaden

Angel Gutierrez tror han är svaret på den aktuella bostäder nedgången som han köper av dåliga bolån.

Han köper inteckningar i bulk, ofta ett dussin åt gången, till en bråkdel av deras värde från låneinstitut inte klarar av det höga antalet konkurser som de ser för tillfället.

Efter att ha köpt de inteckningar, går Mr Gutierrez dörr till dörr förhandlar lägre återbetalningar för villaägare. Om den strategin inte lyckas om möjligt, erbjuder han att betala kontant fastspända husägare att flytta hus.

Efter de kämpande husägare flyttar ut, säljer Mr Gutierrez deras hus i rimlig takt, gör en vinst för sig själv och minska belastningen på bolånemarknaden.

Hans tillvägagångssätt sållar bort de mest opålitliga låntagare från bostadsmarknaden och inrättas en rad priser för bostäder.

“Du köper inteckning för pennies på dollarn, bär den stora pinnen, berättar husägare hur det kommer att bli, och sedan dubbla dina pengar mycket enkelt,” Gutierrez sade.

Förra månaden besökte Gutierrez en trevlig stad där han hade informerats av inteckning servicetekniker att det fanns tre vackra hem det där ingen avbetalning hade gjorts i månader.

Gutierrez hade fått kontroll över de inteckningar och var på väg att besöka de husägare där som var försumliga på avbetalning. Han säger att ett besök från honom är mer välkommet än ett besök från en skuld insamlare eller Repomanen.

Ett av husen han närmade var hemma hos Armida och Gilberto Leos. Armida säger att hennes man var tvungen att komma ut i pension efter sina amorteringar ökade från $ 2400 per månad till $ 3200.

Hon sa “Jag känner verkligen dåligt för min man eftersom han arbetade hans hjärta ut för att få oss in i det här huset, och nu är vi förlora det.”

Den Leos familj är i allvarlig negativt eget kapital, beroende $ 455.000 på sina lån trots hus nyligen som värderas till $ 193,000.