köp-till-låt förmåner från marknaden avmattning

Den vikande fastighetsmarknad har skördat många skalper under det senaste året eller två. Mest anmärkningsvärda av dessa är specialiserade långivare som öppnade sina dörrar för låntagare av tvivelaktig värde och villaägare som har sedan utfärdats med återtagande order i rekordstort antal. Mitt i allt kaos åtminstone en del av fastigheten samfundet har gynnats. Köp-to-let hyresvärdar har upplevt en period av välstånd sent som de plockar upp resterna från den krisdrabbade fastighetsmarknaden och låta sina fastigheter ut till strid trötta första gången köpare.

Det var oundvikligt att någon skulle vinna på kreditkrisen. Medan bolånemarknaden kan ha tagit några uppercuts till käken sen är det viktigt att notera att det fortfarande finns lika många egenskaper som finns i dag som det var för några år sedan. Inteckning produkter kan försvinna från jordens yta, men egenskaperna inte innebär att någon måste äga dem och någon måste leva i dem. Medan antalet ägare ockupanterna kan vara på tillbakagång, eller åtminstone inte upplever en period av expansion, individer behöver fortfarande hem och vilka egenskaper de behöver fortfarande existerar.

Allt detta leder till en situation där buy-to-let hyresvärdar har kunnat tjäna pengar på andra människors bestörtning. Första gången köpare i synnerhet finner det oerhört svårt att få in en fot på fastigheten stege. Det kan tyckas som om denna trumpet ständigt blåser dock i nuvarande inteckning klimatet här situationen är sant kanske mer nu än någonsin tidigare. Bostadslån för första gången köpare är helt enkelt inte så brett tillgängliga som de en gång var, vilket innebär att många tvingas att sitta på bänken och vänta på tränaren att ge dem en chans.

Under tiden denna demografiska tvingas hyra. Hyresvärdar därför upplever en period av välstånd som unga yrkesverksamma och andra ekonomiskt stabila personer är helt enkelt oförmögna att vinka adjö till sina hyresvärdar och ta steget in i ägarens ockupanten marknaden. Långivare har också slutat dra buy-to-let inteckning produkter från marknaden så snabbt som de tidigare har varit och erbjuder dem till erfarna hyresvärdar med stora insättningar.

Fastighetspriserna har också börjat minska, eller åtminstone har slutat att växa så snabbt som de var för de senaste fem till tio åren, så hyresvärdar kan knäppa upp kvalitetsegenskaper med relativ lätthet. Långivare är beredda att säkra sina buy-to-let inteckning produkter på sådana kvalitetsegenskaper som hyresvärdar punga upp en hälsosam insättning och bevisa genom en affärsplan som de förväntar hyran kommer mer sedan täcka den månatliga inteckning betalning krävs.

Så det verkar som om fastighetsinvesteringar marknaden har utspelad kreditkrisen som har förblivit ett sunt företag trots oron på marknaden för bostadsfastigheter. Köp-till-låt bolåneinstitut också tycks ha kommit till rätta med marknaden och har börjat erbjuda produkter till hyresvärdar med låga förslag risk. Det måste finnas minst en vinnare från de stormiga vattnen av kreditkrisen och det verkar vara det buy-to-let fastighetsbranschen.