köp-till-låt administration och reglering

Nyligen pressen och industrin forskning tyder på att det aldrig funnits en bättre tid att komma in i buy-to-let marknaden, men efter den senaste tidens utveckling, föreslår ledande finans Moneyfacts guide Business Det är inte nödvändigtvis fallet för alla.

Idag ser införandet av en radikal lagstiftning för att höja standarden i den hyrda fastighetssektorn. Vissa hus av flerfamiljshus (HMO) kommer att locka ytterligare kostnader i form av licenser och regelefterlevnad.

Business Moneyfacts ‘Editor, Lee Tillcock, kommenterar: “Samtidigt som arbetet med att förbättra hyresbostäder är välkomna, licenskostnader på upp till £ 1250 och eventuellt betydande modernisering kostnader innebär ytterligare en ekonomisk börda för investerare. Redan forskning från National Hyresvärdar Association (NLA) har föreslagit att 61% av hyresvärdar kommer att vara mindre benägna att köpa HMO.

“Denna möjliga hinder för ytterligare investerare kommer heta i hälarna på den senaste A-Day förvirring. Enligt rapporter, har en mängd potentiella nya hyresvärdar väntar på att komma in på marknaden och placera sina nya investeringar i deras personliga pension. Den U-sväng av kansler, blockering bostadsfastighet investeringar från hålls i en SIPP (Själv Investerat Personlig Pension) har lämnat många potentiella investerarnas planer i ruiner. ”

Uppenbarligen medan efterfrågan på hus i Storbritannien är fortfarande långt över utbudet, ange buy-to-let marknaden kan ändå visa sig vara en god investering. Lee Tillcock föreslår att: “Om något, skulle alla de faktorer som nämns ovan innebär en minskning av antalet hyresrätter tillgängliga, och därefter öka hyra avkastning. Dock kommer nykomlingar vara klokast i att studera hela sektorn mycket noggrant, visar due diligence i att forska fastigheter och områden innan de åtar sig att vad som är långsiktigt förslag. “