kontrollera din kredit innan du ansöker om en inteckning

De flesta människor har en ganska god uppfattning om hur deras kredit ser ut. Åtminstone tror de att de gör. Det är viktigt att du faktiskt kontrollera din kredit situation innan du ansöker om en inteckning för att undvika fula överraskningar.

Din kredit värdering spelar en viktig roll i att få finansiering för ett hem köp. Långivare mycket uppmärksamma på poängen, ofta representerade som en FICO poäng. Som sagt, det är en ful liten hemlighet flyter runt i industrin i kredit. De flesta kreditupplysningar har fel på dem. I själva verket har de stora kreditbyråer rapporterade att mer än hälften av alla kreditupplysningar har fel. Kongressen böter byråernas varje år för dessa fel, men det finns sällan någon förbättring.

Så, varför är kreditupplysningar sådan röra? Det finns två skäl. Först är vi kredit samhälle. Det är den ovanlig person som inte har någon kredit alls. För även dem, det finns en kredit rapport som Information som var de bor, hyresbetalningar och så vidare. Det finns över 300 miljoner av oss i landet. Om du antar varje person har ett genomsnitt på 20 bitar information på sin kredit, motsvarar det till över 6 miljarder bitar av information. Nu, hur troligt du tycker att det är att fel inte uppstår enbart grundar sig på beloppet av information?

Det andra problemet är den typ av krediten rapporteringssystem. Enkelt uttryckt, går kreditupplysningsföretag såsom Experian inte ut och ta reda på vad du gör när det gäller krediter. Istället fordringsägare rapporterar frivilligt informationen. Om borgenären rapporterar felaktiga uppgifter, har kredit organet inte veta att det är felaktigt. Informationen, i själva verket kommer bara sitta på din kredit rapport tills du klaga på det.

Som ni kan se, ska du inte gissa om din kredit profil innan du ansöker om ett lån. Föreställ väntar spärrade att stänga bara för att upptäcka att du har fått avslag för ett lån eftersom din kredit värdering är för låg. Om du har riktigt tur, kanske du upptäcker att någon stal din identitet?

Om du ska kunna ansöka om en inteckning, finns det två saker du bör ta. Den första är att beställa kopior av din kredit rapport från de tre stora rapporterande organ. När du är säker att allt är korrekt, få lånelöfte för ett lån från en långivare så att du vet att det finns inga dolda problem.