konsumentens guide till att välja omvänd bolåneinstitut

Med över 2.000 aktiva omvänd inteckning långivare, kan det vara svårt för konsumenterna att avgöra vem som ska jobba med. En persons val av långivare kommer att påverka den övergripande överkomliga priser på lånet. Medan vissa pensionärer kan vara ivrig att börja lånet processen, ta dig tid att välja den bästa långivaren är alltid ett smart drag.

frågor konsumenter bör ställa omvänd bolåneinstitut

För att få en bättre uppfattning om vad en långivare erbjuder, kommer konsumenterna vill ställa omvänd bolåneinstitut flera olika frågor. Konsumenterna bör fråga om räntor, avsluta kostnader och andra avgifter, som serviceavgifter och lånet originering avgift. Eftersom dessa avgifter varierar beroende på långivare, de är alltid viktigt att diskutera. Låntagare som tror de blir överladdade bör bemöta deras oro med deras lån officer eller börja överväga andra långivare.

För att ge konsumenterna en bättre uppfattning om hur mycket en omvänd inteckning kommer att kosta, bör långivare vara villig att ge låntagare med en total årlig lånekostnad (TALK) offentliggörande. Detta dokument kommer att sammanfatta de årliga kostnader som är förknippade med lånet och hjälpa låntagare att avgöra huruvida dessa kostnader är rimliga.

Konsumenterna kommer också vill fråga om deras olika betalningsalternativ. Låntagare kan välja att acceptera kontanter som en klumpsumma, kredit, månatliga betalningar, eller som en kombination av dessa alternativ. När du väljer att erhålla kontanter i omgångar, måste låntagare också bestämma om de vill ha som månatliga betalningar så länge de ockuperar deras hem eller om de föredrar att få inställda betalningar för en specifik om tid. Vägen låntagarna väljer att få sin betalning kommer att påverka hur mycket pengar de kommer att få från sina lån, vilket gör det en viktig sak att diskutera med omvänd bolåneinstitut.

erkänner de bästa omvänd bolåneinstitut

De bästa omvänd bolåneinstitut är de som är licensierade och godkända av Federal Housing Administration (FHA). Ansedda långivare bör också ta sig tid att förklara omvänd inteckningar till sina låntagare. Beroende på en persons ålder och nuvarande ekonomiska situation, kan det vara mer fördelaktigt att vänta med att ansöka om ett lån.

Till exempel skulle de yngre låntagare som inte kämpar med ett begränsat kassaflöde kunna ta ut mer kapital om de skulle vänta flera år innan en omvänd inteckning. Äldre låntagare, liksom de i stort behov av pengar, är i allmänhet de som gynnas mest av omvänd hypotekslån.

Långivare bör också vara villiga att diskutera avgifter och avstå från att försöka sälja låntagare andra finansiella produkter. Som av 2008, förbjuder Bostäder och ekonomisk Recovery Act (HERA) omvänd bolåneinstitut från att sälja sina låntagare försäkring eller livränta. Långivare som kräver sina låntagare att köpa dessa produkter bör undvikas. Låntagarna bör också vara försiktig med långivare som försöker dölja vissa avgifter eller är ovilliga att diskutera kostnader.

Kommunikation är viktigt för informerad upplåning. En låntagare bör kunna diskutera sina frågor och funderingar med sin långivare. De bästa långivarna är inte bara de som erbjuder prisvärda lån. Det är de som utbildar sina låntagare och skydda deras intressen under hela lånet processen.